Guirigall d’egos
Gènova, tenim un problema! (O dos o tres) Aquest sembla que és el crit desesperat de la direcció interina del PP de Balears penjada del telèfon i parlant amb la central. Ahir, en l’elecció de president de la Junta Local de Palma, gaudírem d’una demostració de democràcia interna aplicada amb calçador per una direcció que cercà en el vot universal la complicitat a les seves tèrboles maniobres. No els hi funcionà, és clar, i ara s’han d’empassolar un José María Rodríguez referendat no només pels caps de les juntes de districte sinó, també i per primera vegada, per la majoria absoluta dels militants del PP a Palma. Ja Rosa Estaràs intentà tot tipus de moviments per allunyar Rodríguez de la victòria treballada. No cal dir que, a més de fracassar, aquest enfrontament pesà molt en la seva fuga a Brussel·les. Impotent front la força de l’alacantí, cercà al cosí de zumosol de Madrid i només aconseguí deixar en ridícul a un Arenas que només té poder si no l’ha de demostrar perquè cridà Rodríguez a l’ordre i es quedà sense autoritat ni ordre. Dels intents d’Ana Mato podem dir tres quarts del mateix, i això per no parlar de Miquel Ramis, designat per fer de ca de bou d’un Bauzà equilibrista. Un rere l’altre, els dirigents del PP han quedat en ridícul davant la força d’aquell que forjà el teixit militant del partit, especialment a Palma, i al que deuen bona part dels resultats que els permet asseure en cadires ben folrades.

Ara tenen mal dissimular tanta manipulació a favor del candidat oficial Fiol i hauran de comptemporitzar amb l’amo i senyor de la principal incubadora de vot conservador que hi ha a Balears. Quina presència voldrà tenir Rodríguez en el centre de poder popular? Aquesta incògnita encara està per resoldre però no és aventurat suposar que marcarà els esdeveniments a curt i a mig termini.

Per ara, sabem que ha arreplegat malestars amb la cúpula com el que representen Jaume Font i Carlos Delgado. És clar que, a priori, a tots tres només els uneix el menyspreu de Bauzà i que, per tant, som al davant d’una segona lluita de persones i no d’idees, talment ha estat de la de Palma. Quan s’afegiran les idees al guirigall d’egos en què s’ha convertit el PP? És l’altra incògnita a resoldre immediatament. Mentre, a la seu de Palma poden continuar amb el seu: Gènova, tenim un problema! talment allà no en tenguessin de més grossos.

Bona nit i bons somnis


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL