Demà i divendres

Munar, Nadal, Flaquer i Vicens declararan per “Can Domenge”

+


Els ex presidents d’Unió Mallorquina (UM) Maria Antònia Munar – expresidenta del Parlament -, Miquel Nadal – exconseller de Turisme – i Miquel Ángel Flaquer – exconseller insular d’Economia -, així com l’exdiputat d’aquest partit Bartomeu Vicens declaren demà i divendres davant del jutge pel “cas Can Domenge”.

Tots ells estan citats per la titular del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, que investiga aquesta causa de suposada corrupció després que el cas hagi estat retornat pel Tribunal Superior de Justícia de les Balears al jutjat d’instrucció al no figurar ja cap aforat imputat.

En aquesta causa s’investiga un presumpte cobrament de comissions per part de membres d’Unió Mallorquina durant la legislatura passada en la venda pel Consell de Mallorca del terreny palmesà de Can Domenge, que es va adjudicar per la meitat de l’ofert pel Grup Núñez i Navarro (30 enfront de 60 milions), impulsor de la querella.

Demà hauran de declarar com a imputats Bartomeu Vicens i Miquel Ángel Flaquer a les 9.30 i a les 12.00 hores, respectivament, segons han informat a Efe fonts jurídiques.

Vicens, exconseller insular de Territori, es troba actualment a la presó complint condemna per un altre cas de corrupció, “Son Oms”, i està també imputat en els casos “Pla Territorial de Mallorca” i “Maquillatge”.

Respecte a Flaquer, exconseller insular d’Economia, ja va declarar davant del jutge pel “cas Can Domenge”, i va negar qualsevol irregularitat en el concurs públic aprovat per l’anterior equip de govern del Consell (del PP i UM) en el projecte per construir 600 vivendes en aquesta zona de Palma.

Flaquer també figura com a imputat en el “cas Voltor” de suposada corrupció, pel qual està en llibertat sota una fiança de 100.000 euros.

Divendres li tocarà el torn a Miquel Nadal i Maria Antònia Munar, que estan citats pel jutge i com a imputats a les 9.30 i a les 12.00 hores, respectivament.

Munar, que va ser presidenta del Consell de Mallorca durant l’anterior legislatura, ja va declarar per “Can Domenge” el mes de novembre passat al Tribunal Superior de Justícia de les Balears, que aleshores instruïa la causa al ser Munar llavors presidenta del Parlament balear.

L’ex presidenta d’UM va afirmar després de declarar davant del jutge, en una compareixença a la seu del Parlament, que encara que l’assumpte de suposada corrupció en què està imputada “es solucioni”, els polítics ja tenen “la pena del telediari”.

Uns mesos més tard, al febrer, Munar va presentar la seva dimissió com a presidenta del Parlament i va anunciar la seva retirada de la vida política, després de ser acusada de corrupció pel seu antic “delfí” polític a Unió Mallorquina Miquel Nadal.

La dimissió de Munar es va produir hores després que Nadal, que va ser vicepresident del Consell de Mallorca en la legislatura passada i conseller de Turisme en l’actual, afirmés davant del jutge del “cas Maquillatge” que Munar li va donar 300.000 euros d’UM per comprar la productora que va rebre contractes milionaris de la corporació insular.

El jutge d’aquest cas va imposar posteriorment a Munar una fiança penal de 350.000 euros per evitar la presó.

Nadal, per la seva part, està en llibertat sota una fiança de 100.00 euros pel “cas Voltor” de suposada corrupció, a més de trobar-se encausat en “Maquillatge” i “Can Domenge”.


(Comenta-ho)

Encara no hi ha comentaris.

Deixa un comentari