Ofertes de projectes per a IB3

PRESENTACIÓ DE PROJECTES DE PROGRAMES A IB3 TELEVISIÓ / RÀDIO

En el supòsit que tingueu interès en presentar un projecte de programa a IB3 TELEVISIÓ / RÀDIO, es necessari emplenar:

AX-75-01-B Sol·licitud de Registre de Programes i Formats

AX-75-01-C: Certificació de titularitat de drets i compromís de manteniment de les condicions del projecte del programa (NOMÉS PER IB3 TV).

Una vegada emplenada, IB3 TELEVISIÓ / RÀDIO durà a terme la valoració dels projectes registrats i us comunicarà la decisió sobre el projecte tan aviat com sigui possible.

Per poder dur a terme aquesta valoració, el projecte haurà de comptar com a mínim amb les següents dades:

A) PRESENTACIÓ

Una primera pàgina que ha d’incloure breument una ressenya de lectura ràpida del projecte amb:

El Nom del projecte

El format

La durada

El nom del presentador/a proposat

La ubicació en la graella proposada.

Un estracte de 3 línies del contingut del projecte.

B) DESCRIPCIÓ

Fitxa tècnica

Fitxa artística

Descripció del programa i del format (màxim 2 pàgines)

Tractament de realització (màxim 1 pàgina)

C) JUSTIFICACIÓ

Interès del programa (1 pàgina màxim)

Proposta d’ubicació a la graella i justificació (màxim mitja pàgina)

D) PRODUCCIÓ

Pla de Producció (només per IB3 TV)

Equip

Pressupost detallat per partides de conformitat amb:

–                l’annex AX-75-01-D per a IB3 TELEVISIÓ

–                l’annex AX-75-01-E per IB3 Ràdio.

E) CAPACITACIÓ

Currículums breus (màxim 1 pàgina) de:

Productora

Director/realitzador

Guionista (només per IB3 TV)

F) FINANÇAMENT

Pla de finançament del projecte. (Pot incloure ajuts, subvencions i/o patrocinis)

La proposta s’haurà de presentar enquadernada en DIN A4 i en format digital.

Els projectes es podran enviar:

Per correu postal a:

TELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS, SA

Direcció de Continguts i nous formats

Secretaria de Direcció d’antena d´IB3 TELEVISIÓ

C. Madalena, nº 21, 07180

Polígon de Son Bugadelles

Santa Ponça/Calviá (Mallorca)

O

RÀDIO DE LES ILLES BALEARS, SA

Direcció de Programes

C. Manuel Azaña, 7A, 07006

Palma (Mallorca)

O de manera presencial mitjançant lliurament a la Secretaria de Direcció d’antena d´IB3 TELEVISIÓ de dilluns a divendres de 10.00 a 13:00 hores o a la Administració de IB3 RÀDIO en el mateix horari.

Gràcies per el vostre interès!


RESPONSABILITAT SOCIAL CORPORATIVA


COMUNICATS CORPORATIUS

23/03/2017

El canal de YouTube de la cadena disposa dels capítols emesos  amb l’opció de veure’ls en ultra-alta-definició 

Desconeguts, una producció de MNStudios, dirigida per Lluís Prieto, esdevé la primera entrega d’IB3 en 4K. Els capítols emesos fins aleshores es poden veure al canal de YouTube de la cadena. L’ens públic aposta així per millorar  la qualitat en alta definició en un dels mitjans més demandats dels espectadors en el consum d’audiovisuals i d’informació en general, una demanda que, sens dubte, va en augment constant, principalment entre les generacions més joves.

La sèrie Desconeguts consta de 7 capítols corresponents a set personatges destacats de la història recent de les illes. La producció narra la història de vivències de pel·lícula transcorregudes i desconegudes per al públic en general, però que han succeït molt a prop, a la nostra terra, a les nostres Illes, al nostre entorn.

Els personatges protagonistes Desconeguts es resumeixen en els títols, ‘Els Norats, la presó de Coanegra’, preestrena presentada a Santa Maria el febrer passat. ‘Sebastià Llull, el samsó mallorquí’, ‘Pazzis, talls d’ombra’, ‘Clara Hammerl, el valor de la paraula’, preestrena presentada a Pollença, ‘Arturo Pomar, la solitud d’un geni’, preestrena presentada a Eivissa, ‘Mascle Ros, foc i fum’, precursor de la sàtira i, el dimecres que ve a la pantalla d’IB3 Televisió, la darrera entrega, ‘Mateu Mir, etern retorn’.

Desconeguts, aventures de pel·lícula, llegendes, temps perduts…, la sèrie per descobrir, conèixer i gaudir d’una manera íntima el passat més recent, el record dels que palparen altres temps, les seves obsessions, les seves pors i el seu llegat ara també a youtube.com/ib3 a la llista de distribibució de Desconeguts.

 

24/02/2017

IB3 Ràdio surt al carrer a partir d’aquest dissabte 25 de febrer, amb motiu del Dia de les Illes Balears. Des de l’envelat situat al passeig de Sagrera de Palma i al llarg de la setmana fins al dissabte 11 de març, els oients tendreu  una programació especial i vos farem arribar tots els actes i esdeveniments que se celebraran durant  aquests propers dies arreu de les Illes Balears.

Els programes d’IB3 Ràdio No venim amb manual, Balears fa ciència, Flors en el desert, Font de misteris, Mediterràdio, La gran vida, Al dia, Múltiplex, Feim Kilòmetres, Zona mixta, Dones, entre altres, s’emetran en directe des de l’estudi exterior instal·lat en motiu de la Diada.

Així mateix, també oferirem als oients i telespectadors, la retransmissió de l’acte de lliurament de la Medalla d’Or i premis Ramon Llull 2017 i que enguany es durà a terme dimarts que ve al Conservatori Superior de Música i Dansa de Mallorca.

El dimecres, Dia de les Illes Balears, a partir de les 12h a IB3 Ràdio podreu escoltar el discurs del President del Parlament que vos oferirem en directe a través dels nostres micròfons.

A més, a IB3 Televisió vos oferirem un programa especial Ara Mateix, que ens contarà amb tot detall els esdeveniments de la festa amb connexions en directe a Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3 amb l’etiqueta #DiadaIB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir la programació en directe i també el podreu tornar escoltar al servei “A la carta”.

08/02/2017

En el dia d’avui ha tengut lloc, al Parlament de les Illes Balears, la constitució del Consell Assessor de Continguts i de Programació d’IB3, que serà l’òrgan de participació social en l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears. La seva finalitat és integrar els representants dels diversos sectors de la societat de les Balears.

Les seves funcions són d’assessorament i assistència al Consell de Direcció i al Director General de l´EPRTVIB, en la definició i avaluació de les polítiques de programació, continguts, així com la participació en l’elaboració del model de l’ens públic. El Consell Assessor està format per quinze membres, escollits pel Parlament de les Illes Balears, els quals representaran la pluralitat de la societat balear i de les illes que la componen. El Consell assessor de continguts es compon per sectors professionals: l’educatiu i el cultural, les associacions de consumidors i usuaris, així com les associacions representatives de persones amb discapacitat, joventut i gent gran.

El seu mandat té una durada de 4 anys, i s’ha de reunir una vegada cada quatre mesos. Els quinze membres representants de les diverses entitats són Aina Gutiérrez Coll (APIB), Aline Olga Tur (APAIB), Joan Huguet Amengual, Federació d’Associacions de Jubilats i Pensionistes, Mónica Outeiral Coira (EPRTVIB), Àngel Aguiló Palou (CBM), Juan Montes de Oca (LADAT – UIB), Meritxell Esquirol Salom (IBDONA), Jaume Mateu Marí (OCB), M. Inmaculada Jiménez (FACUA), Marcos Pons Sansaloni (Federació de Sords), Àlex Segura Castelltort (Consell de Joventut), M. Antònia Puigrós Caldentey (CESAG), Miquel Costa Costa (IEE), Andreu Ferrer Juan (Consell de Formentera) i Joan Josep Sunyer (SPIB).

Així també, avui a les 12h, just després de la seva constitució, ha tengut lloc la primera sessió de l’òrgan.

31/01/2017

La radiotelevisió pública de les Illes Balears, continua en la promoció i difusió de diferents entitats de les Balears que, dia a dia, duen a terme tasques per promoure i fomentar valors cívics, l’educació i la reponsabilitat social i que milloren la vida de moltes persones i la biodiversitat insular. En aquesta línia, aquest dimarts, s’ha signat un nou conveni de col·laboració amb la Fundació Vida Silvestre Mediterrània.

 

La secretària de la fundació, Evelyn Tewes, i el director general d’IB3, Andreu Manresa, han signat avui migdia a la seu de l’ens, l’acord de col·laboració pel qual la cadena es compromet a divulgar i difondre les tasques que duu a terme la Fundació Vida Silvestre Mediterrània.

 

Aquesta fundació treballa per a la supervivència del voltor negre, que està íntimament lligada a la conservació del seu hàbitat natural. La Serra de Tramuntana acull la darrera població insular de voltor negre al món. A més, desenvolupa activitats lligades en la gestió i conservació del paisatge mediterrani, en la seva biodiversitat, en les activitats rurals i tradicionals que el sustenten, en l’educació ambiental, en les bones pràctiques ecoturístiques i en el bon ús i cura del patrimoni natural i cultural de l’illa de Mallorca.

 

El conveni entra en vigor el dia 1 de febrer, i durant tot el mes la ràdio i la televisió públiques faran ressò de manera especial de les tasques i activitats que duu a terme la fundació.

 

IB3 TV i IB3 Ràdio han donat aquest dimarts informació de la signatura del conveni i inclouran als seus informatius referències de les activitats principals que es duguin a terme a la fundació al llarg del mes de febrer. A més, s’inclourà una entrevista en un espai de la cadena i un espot publicitari.

 

Així també, IB3 Ràdio inclourà entrevistes als programes Al Dia, Del camp a la mar i Balears fa ciència.

28/12/2016

La radiotelevisió pública de les Illes Balears continua difonent la gran tasca social de diferents entitats de les Balears que, dia a dia, milloren la vida de moltes persones. En aquesta línia, aquest dimecres s’ha signat un nou conveni de col·laboració amb  l’associació Dentistas sobre ruedas.

El president de l’associació, Alfonso Jaume Campomar, i el cap d’Informatius d’IB3, Josep Pons, en representació del director general d’IB3, han signat avui dematí, a la seu de l’ens, l’acord de col·laboració pel qual la cadena es compromet a divulgar i difondre les tasques que duu a terme Dentistas sobre ruedas.

Aquesta associació s’encarrega d’organitzar i coordinar projectes que contribueixin a millorar la salut en general i la bucodental en particular, d’aquelles persones que no disposen de recursos suficients per accedir a uns serveis odontològics dignes.
El conveni entra en vigor el dia 1 de gener, i durant tot el mes la ràdio i la televisió públiques es faran ressò de manera especial de la feina que duu a terme l’associació en favor d’aquestes persones.

IB3 TV i IB3 Ràdio han donat aquest dimecres informació sobre la signatura del conveni i inclouran en els seus informatius referències de les principals necessitats demandades al llarg del mes de gener. A més, es faran entrevistes als programes d’IB3 Ràdio Al Dia, Múltiplex i Darrer vol a Formentera.

D’aquesta manera, des d’IB3 començam un nou any donant suport a aquesta iniciativa que va néixer l’any 2009 i que continuarà enguany amb 12 entitats més.

23/12/2016

El concurs “Sèries de comèdia”, estrenat a la Gala en directe al Teatre Principal de Palma del passat dia 19, ja té sèrie guayadora. Una vegada finalitzat el termini per a les votacions a la web d’IB3, els telespectadors, amb el seu vot, han escollit la sèrie que s’emetrà pròximament a les pantalles de la televisió pública

Els capítols pilot de les tres sèries, emeses a IB3 TV dilluns 19 de desembre a les 21.30 i dimecres 21 a les 15.30, varen sumar a TDT un total de 76.000 espectadors. Així també, els tres pilots han rebut un total de 6.200 visionats a Internet.

Les tres sèries seleccionades al concurs, Biel, Taxi i Mai neva a Ciutat, han rebut un total de 8.794 vots en només 3 dies, el 17,45% dels quals han quedat descartats per ser erronis o sospitosos.

El percentatge de vots a les tres sèries ha donat els resultats següents:

  1. Mai neva a ciutat: 43,34%
  2. Biel: 29,04%
  3. Taxi: 27,62%

La sèrie Mai neva a Ciutat, del director Joan Fullana i protagonitzada per Esther López, Josep Orfila, Maria Bauçà, Miquel Gelabert i Caterina Alorda ha estat la guanyadora, en una experiència pionera a l’Estat espanyol, per elecció dels ciutadans  mitjançant el seu vot.

La trama s’inicia quan Neus Perelló ha perdut la seva feina de becària a Londres i s’ha vist obligada a tornar a Palma. Sense feina ni estalvis, i després de 7 anys a la capital britànica, el retorn a ca sa mare no serà fàcil i el retrobament amb els seus antics amics, ara acomodats en la vida adulta, no ajudarà Neus a sortir de la crisi existencial en què es troba.

Un vespre de gatera, Neus agredeix accidentalment el músic Pau Debon. Aquest incident la conduirà, casualment, a iniciar el seu projecte personal: un blog digital d’entrevistes a personalitats singulars de la cultura balear. Gràcies a l’èxit del projecte, Neus aconseguirà una feina a la ràdio, però ni això ni la relació de sexe esporàdic que ha iniciat amb un antic company d’institut, no li solucionaran el desequilibri vital i emocional en el que es troba. L’oferiment de recuperar la feina de Londres farà dubtar Neus: quina és la solució valenta? Tornar a Londres com si no hagués passat res o quedar a Mallorca i intentar resoldre la seva vida aquí? La incertesa del moment, lluny d’acabar d’enfonsar Neus, l’ajuda a recompondre’s. Es reconcilia amb els seus amics, deixa la feina a la ràdio i decideix convertir-se en el que sempre ha volgut ser: escriptora.

Podeu veure els tres pilots a ib3.org/series i vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials amb les tres comèdies al compte: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #TaxiIB3, #BielIB3 , #MaiNevaACiutatIB3 i al facebook IB3.org.

21/12/2016

L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, en la seva missió de servei públic per a la cohesió del territori i el reforç de les senyes d’identitat de les Illes Balears i en la seva tasca d’afavorir el creixement i desenvolupament del sector audiovisual, obri la convocatòria per finançar produccions d’obres audiovisuals.

Malgrat la retallada del 12% del pressupost d’IB3 del 2016, s’ha fet l’esforç de mantenir la mateixa partida de la convocatòria de l’any 2015.

D’acord amb la convocatòria, les obres audiovisuals podran ser finançades de manera anticipada per a la realització de produccions europees en les modalitats següents:

  1. Pel·lícula cinematogràfica de llargmetratge de ficció o animació.
  2. Pel·lícula cinematogràfica de curtmetratge de ficció o animació.
  3. Documental de creació.

Les bases de la convocatòria corresponent a l’exercici 2016, amb una partida pressupostària de cent vint mil euros, es troben publicades a la pàgina web IB3.org, http://ib3tv.com/20090501_1328-tauler-danuncis.html on també es pot consultar tota la informació relativa a la convocatòria.  La valoració de tots els projectes presentats es farà pública al portal de transparència.

Així també, i com a contraprestació, l’EPRTVIB rebrà una quota en drets d’explotació, reproducció, distribució, comunicació pública i transformació de l’obra audiovisual finançada.

 

29/11/2016

La radiotelevisió pública de les Illes Balears continua difonent la gran tasca social de diferents entitats de les Balears que, dia a dia, milloren la vida de moltes persones. En aquesta línia, aquest dimarts s’ha signat un nou conveni de col·laboració amb  S.O.S MAMÁS BALEARES.

La presidenta de l’associació, María Ascensión Maestre, i el director general d’IB3, Andreu Manresa, han signat aquest migdia, a la seu de l’ens, l’acord de col·laboració pel qual la cadena es compromet a divulgar i difondre les tasques que duu a terme S.O.S MAMÁS BALEARES, una associació creada l’any 2013 per tal de combatre les necessitats bàsiques dels infants de famílies desfavorides.

S.O.S MAMÁS BALEARES disposa de dos locals a Palma cedits per particulars per a l’entrega i recollida d’aliments, roba i puericultura on atenen l’increment de demandes gràcies a aportacions particulars i a la col·laboració de 140 voluntaris. Atesa la missió de servei públic d’IB3, una de les seves finalitats és promoure i fomentar els valors cívics, l’educació i la responsabilitat social amb la infància.

El conveni signat avui migdia entra en vigor el pròxim 1 de desembre i durant tot el mes la ràdio i la televisió públiques es faran ressò de manera especial de la feina que duu a terme l’associació en favor dels infants.

 IB3 TV i IB3 Ràdio han donat aquest dimarts informació sobre la signatura del conveni i inclouran en els seus informatius referències de les principals necessitats demandades al llarg del mes de desembre. A més, es duran a terme entrevistes als programes d’IB3 Ràdio No venim amb manual, Flors en el desert i El darrer vol a Formentera.

22/11/2016

La ‘Gala UNICEF’ va ser emesa el diumenge a IB3 amb la participació de Victòria Maldi i Raül Valls, aconseguint una recaptació de més de 219.000 euros per a la infància en emergències. El hastag #GalaUNICEF va ser Trending Topic nacional al costat d’altres dos més, recolzats per artistes, que van aconseguir un gran èxit en xarxes socials.

 La Gala UNICEF ‘El dia que va canviar la meva vida’, emesa el passat diumenge en directe a IB3 juntament amb les televisions públiques d’Aragó, Astúries, Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura ha aconseguit recaptar la xifra total de 219.485,49 €. L’import es destinarà a pal·liar les devastadores conseqüències que els conflictes armats i els desastres naturals tenen sobre els infants. Actualment 250 milions de nins i nines viuen en països afectats per conflictes armats. Aquesta recaptació ha estat possible gràcies a les donacions de particulars rebudes a través de l’enviament de SMS solidaris amb la paraula UNICEF al 38080 *. L’acció  forma part de la campanya ‘Un més un, és molt més’ d’UNICEF que es basa en el concepte de que la suma de petits esforços de persones particulars poden generar grandiosos resultats. I aquests resultats van ser possibles gràcies a la solidaritat de tots els telespectadors de les Illes Balears, amb Victòria Maldi i Raül Valls al capdavant de les pantalles d’IB3, durant l’emissió de la gala.

Presentada per Enrique Sánchez, Amic d’UNICEF i les cantants Merche i Natalia, la gala, de 4 hores de durada en directe, va obrir amb un espectacular cor infantil de 32 infants que van acompanyar a Antonio Orozco amb la seva cançó ‘Avui serà’. Així també amb les actuacions dels artistes David Bisbal, Abraham Mateo, Vanesa Martín, David De Maria, Antonio José, Carlos Baute, Diana Navarro, Índia Martínez, Gemeliers, Lérica i Sweet Califòrnia animaren al públic a col·laborar amb la causa de la infància que pateix conflictes i els desastres naturals. Seguint el lema de la gala ‘El dia que va canviar la meva vida’, van compartir amb l’audiència seus records i moments que van canviar les seves vides. Especialment emotiu va ser el moment en què els germans del duet Gemeliers van rebre el Disc d’Or.

Enrique Sánchez, presentador de la gala, que ha viatjat a diferents països amb UNICEF, com Camerun i molt recentment Líban, ens va apropar la realitat que viuen els infants que fugen de les seves llars a causa de la guerra quan l’accés a aigua potable, sanitat , educació i protecció es veu vulnerat i com UNICEF treballa per proporcionar-lo. En aquesta tasca va estar acompanyat pels Ambaixadors d’UNICEF Pau Gasol i Ricky Martin que enviaren missatges de suport gravats des del Líban. Així també, reconeguts artistes del món musical, esportistes i aportacions econòmiques empresarials, es sumaren a la gala.

El hastag #GalaUNICEF, es va convertir en trending topic nacional des del migdia de diumenge fins passada la mitjanit. La delegació Unicef Balears ha traslladat el seu agraïment a la televisió pública IB3 per haver fet possible convertir aquesta nit en la més solidària, també a les Illes Balears.

18/11/2016

No perdis el compàs! serà el nom de la primera gran coproducció d’entreteniment familiar entre IB3 i TV3, un projecte que es troba en la seva fase final de preparació i que serà una realitat l’any 2017.

El nou programa No perdis el compàs! és una coproducció entre diferents cadenes de televisió de la FORTA, que es divideix en dues versions: una en llengua castellana i l’altra, en llengua catalana. A la versió castellana, participen les televisions d’Aragó, Andalusia i Castella la Manxa. Per la seva part, TV3 i IB3 s’uneixen per crear una versió exclusiva en llengua catalana.

Aquest programa és una primera passa en la línia de la proposta que va fer ara fa un any Brauli Duart, aleshores president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb l’objectiu de fomentar la col·laboració al màxim nivell entre les televisions dels territoris que comparteixen llengua, història i cultura, una proposta que va ser molt ben rebuda per part del director de l’Ens Públic de la Ràdio i Televisió de les Illes Balears, Andreu Manresa.

Versió exclusiva IB3-TV3

El programa que estan preparant conjuntament els professionals d’IB3 i de TV3, al costat dels de la productora encarregada de dur a terme la producció, comptarà amb dos presentadors, un molt de conegut per l’audiència de la televisió catalana i l’altre, molt conegut pel públic de la televisió balear. A més, cada setmana participaran concursants dels dos territoris, el públic present al plató estarà format per telespectadors d’IB3 i TV3 i bona part del repertori musical del programa estarà interpretat per artistes ben reconeguts tant pel públic català, com pel públic balear.

No perdis el compàs! és un concurs musical per a tots els públics, amb una mecànica senzilla, però addictiva, i que compta amb un element escenogràfic molt innovador, que dóna un caràcter i personalitat únics al programa: els micròfons de peu que els concursants utilitzen per cantar van desapareixent mentre canten.

Tres equips, formats per tres membres d’una mateixa família, competeixen entre sí en una sèrie de jocs musicals que mesuren el seu coneixement de música popular i que permetran escoltar tant els últims èxits, com els grans clàssics que es troben a l’imaginari col·lectiu.

Programa setmanal

El programa tendrà una durada de dues hores i s’emetrà setmanalment. No perdis el compàs! s’ha plantejat per a la franja de prime time i té un format concebut per a sumar el millor del dos mons: el big show shinny floor i el concurs. Amb una posada en escena dissenyada per produir a l’espectador una sensació d’estar davant d’un gran programa de televisió, No perdis el compàs! és un gran format, que permetrà gaudir de l’espectacularitat del plató i de les divertidíssimes proves del concurs.

Tots hi poden jugar

La proposta és un game show de mecànica senzilla, però molt addictiva, basada en jocs musicals, on sonaran tants els darrers temes de més èxit, com els grans clàssics instal·lats en l’imaginari col·lectiu, perquè tots puguin jugar des de casa. Es tracta d’un format familiar i per a tots els públics.

Aquest format recupera el concepte de televisió vista en família, està dissenyat per a tots els targets i encaixa perfectament en una televisió pública, com IB3 i TV3. A més, aquests concurs és d’un gènere que permet moltes formes d’interacció amb l’audiència digital, des de preguntes en exclusiva per a xarxes socials, fins a apps dedicades exclusivament al programa.

Pròximament, IB3 i TV3 iniciaran el procés de càsting per elegir els concursants que participaran en No perdis el compàs!

03/11/2016

Està a punt de començar una nova edició del Festival Internacional de Cinema  de Mallorca, un esdeveniment artístic dinamitzador del sector i tot un referent cultural i turístic per a les Illes Balears. L’objectiu és difondre i donar suport a la cultura audiovisual i és per això que IB3 vol esser al seu costat com a mitjà oficial.

El festival s’estrena amb la gala d’apertura avui vespre al Teatre Principal de Palma i comptarà amb l’assistència de l’actor i director nordamericà Danny DeVito.

Entre els principals esdeveniments programats des d’avui fins el 12 de novembre cal destacar la gala d’apertura en la que el llegendari actor, director i productor rebrà l’Evolution Honorary Awards, en homenatge a la seva trajectòria cinematogràfica.

El primer event del festival comptarà amb la preestrena del film El Destierro, d’Arturo Ruiz Serrano. La pel·lícula ha estat rodada entre Madrid, Àvila i Mallorca i és una coproducció de Toni Bestard, Marcos Cabotà i Diana de la Cuadra, fundadors de la productora Strange Friends Films.

La cinquena edició esdevindrà amb 17 pel·lícules narratives, 15 documentals, 30 curtmetratges i 12 vídeos musicals entre d’altres. Així també el festival inclou  activitats complementàries com ara tallers, taules rodones i vetllades de ‘networking’ que es duran a terme a diverses instal·lacions lúdiques de Palma.

El festival tendrà lloc del 3 al 12 de novembre i trobareu tota la informació a www.evolutionfilmfestival.com.

Vos convidam a interectuar a les xarxes socials: al Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.

 

27/10/2016

La radiotelevisió pública de les Illes Balears continua difonent la gran tasca social de diferents entitats de les Balears que, dia a dia, milloren la vida de moltes persones i en aquesta línia s’ha signat avui dijous, un nou conveni de col·laboració amb el Fons Menorquí de Cooperació.

 

El president del Fons, Florencio Conde, ha signat aquest migdia l’acord en presència del delegat de l’Ens a Menorca, David Marquès, a la mateixa seu d’IB3 a l’illa. El conveni de col·laboració compromet la cadena a divulgar i donar difusió de les tasques que du a terme l’associació, creada l’any 1993 amb l’objectiu de contribuir a la promoció de la justícia social i econòmica dels pobles del Sud. Més en concret, IB3 difondrà les diferents iniciatives i activitats que el Fons Menorquí posarà en marxa amb motiu de la campanya “Menorca es mou” a favor dels drets de les persones migrades i dels refugiats.

 

El Fons Menorquí de Cooperació és una entitat sense ànim de lucre formada per les entitats públiques menorquines i les ONG de l’illa que treballa en cooperació per al desenvolupament dels països empobrits.

El Fons Menorquí de Cooperació és el catalitzador de la majoria de les accions solidàries que es duen a terme des de Menorca i un estímul de reflexions sobre possibles respostes al subdesenvolupament econòmic i social dels països empobrits esdevingudes de les creixents desigualtats, l’exclusió, els efectes perversos de la globalització i les amenaces a la seguretat de les persones en el món actual. En aquest sentit, el Fons impulsa projectes d’accions i multiplicadores dels esforços del Sud i del Nord i que promouen el desenvolupament humà sostenible.

Atesa la missió de servei públic d’IB3, una de les seves finalitats és promoure i fomentar els valors cívics, l’educació i la responsabilitat social. El conveni signat avui entrarà en vigor el proper dia 1 de novembre i durant tot el mes, la ràdio i la televisió públiques es faran ressò de manera especial de la feina de l’associació.

 

IB3TV i IB3 Ràdio han donat aquest dijous informació sobre la signatura del conveni i inclouran en els seus informatius referències de les activitats que es duguin a terme en el mes de novembre. Així també, es realitzarà una entrevista de llarga durada, mentre que la ràdio oferirà informació de les activitats de l’associació  i de la seva tasca en general als programes Múltiplex, Al Dia i Flors en el desert, aquest darrer especialitzat precisament en el tercer sector.

09/09/2016

La retransmissió s’iniciarà a les 20.00 h en directe a la web IB3.org. Al mateix temps, l’informatiu Notícies Vespre, inclourà connexions en directe. I tot seguit, en finalitzar El Temps Vespre, continuarem amb l’emissió en directe a IB3 TV.

L’acte inclourà el lliurament d’Honors i Distincions dels Premis Jaume II i les Medalles d’honor i gratitud de l’illa  de Mallorca. Així, també inclourà el discurs del President Miquel Ensenyat i finalitzarà amb l’actuació i interpretació del Cor Juvenil del Teatre Principal.

La narració de la retransmissió serà a càrrec de la periodista Antònia Ferrer, el   dilluns  12 de setembre a les 20.00 h.

Trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i a Facebook IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.

31/08/2016

El director general de l’EPRTVIB convocà, pel procediment de lliure designació, un procés selectiu per cobrir el lloc directiu professional de director/a d’Informatius a l’Ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

Una vegada que ha acabat el termini de presentació de candidatures, avui es publica a la pàgina web d’IB3 la llista provisional de les dotze persones admeses que opten a la plaça.

El procés selectiu es regirà per les bases reguladores aprovades per a l’esmentat lloc de feina.

31/08/2016

El mes de setembre es farà esment especial a educar en valors i motivar nins i adolescents amb alt risc d’exclusió social

IB3 dóna suport, des del mes d’octubre del 2009, a la feina que realitzen les diferents associacions i entitats de les Balears que, dia a dia, milloren la vida de moltes persones que viuen amb dificultats a causa de malalties o de problemes socials.

Durant el mes de setembre del 2016 IB3 donarà suport a la tasca que desenvolupa l’associació COR.SOCIALCLOWN.MALLORCA. L’entitat pretén educar i motivar a través del joc i l’humor dues grans eines innates de les persones però que amb el pas del temps oblidam o no aprofitam… Mitjançant el joc i l’humor COR.SOCIALCLOWN.MALLORCA ofereix una resposta diferent i complementària perquè són un gran recurs per treballar en el camp de la intervenció socioeducativa.

D’aquesta manera s’estableix al conveni de col·laboració que han signat avui el director general de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, i la tresorera de l’associació Fanny Guerrero Torcque, i que durarà el mes de setembre.

IB3 Televisió i IB3 Ràdio oferiran un seguiment extens de la campanya amb entrevistes i la cobertura de les activitats que es facin durant aquest mes a les edicions dels informatius de ràdio i de televisió. A més, els programes d’IB3 Ràdio Al Dia i Múltiplex entrevistaran membres de l’associació per fer arribar a l’audiència aquesta realitat.

També es promourà la comunicació d’aquestes activitats a través del compte de Twitter @IB3 o facebook.com/IB3org i de la pàgina web d’IB3: IB3.org.

 

19/08/2016

IB3 ha fet públic avui quins són els tres projectes finalistes de sèrie de ficció entre els quals els espectadors hauran de votar. Són: “Mai neva a ciutat”, de Joan Fullana i Pedro Vendrell; “Taxi”, de Bartomeu Vidal, i “Biel”, de David Mataró i el CEF. Són tres comèdies molt diferents de les quals aviat es començaran a enregistrar els pilots, és a dir, el primer episodi de presentació, i s’emetran tant per televisió com per Internet.

Dins el marc de desenvolupament d’accions d’impuls del sector audiovisual, IB3 va convocar el mes de juny passat un concurs per a la producció d’una sèrie de ficció de sis episodis. El 12 de juliol va finalitzar el termini per presentar els projectes; en total, varen arribar 25 propostes de 19 productores i de particulars, sobretot de les Balears i algunes de Barcelona.

Posteriorment, una comissió de valoració formada per professionals d’IB3, cineastes (ACIB) i actors balears (AAPIB), va analitzar les obres presentades, de conformitat amb els criteris de valoració establerts a les bases del concurs. Aquesta comissió va ser la que va proposar a la direcció d’IB3 els projectes seleccionats.

Després d’aquesta primera fase del concurs, n’arribarà la segona fase. Per tal de fer partícips a tots els espectadors, de manera pionera al canal, l’audiència serà qui triï el projecte guanyador. Una vegada emesos per televisió i per Internet els 3 capítols pilots seleccionats, la gent podrà votar el capítol que li agradaria que tengués continuïtat en format de sèrie.

IB3 i el Consell de Mallorca, que dóna suport a aquesta acció, continuen amb la seva política d’impulsar el sector audiovisual.

12/07/2016

El director general d’IB3, Andreu Manresa i el Batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, han formalitzat un conveni per crear un marc de col·laboració radiofònica entre Ràdio Calvià i l’emissora de l’Ens Públic, IB3 Ràdio.

Amb aquest conveni, IB3 ofereix la possibilitat a Ràdio Calvià d’emetre els informatius diaris d’IB3 Ràdio de manera simultània. Així mateix l’emissora municipal pot difondre els programes de l’emissora pública autonòmica que consideri adients, també de manera simultània.

Per part seva, IB3 Ràdio pot incloure a la seva graella programes de Ràdio Calvià amb l’objectiu d’incentivar la producció pròpia de programes radiofònics elaborats per les ràdios municipals.

La durada del conveni s’ha establert per un període d’un any, prorrogable tàcitament per anys successius.

Ràdio Calvià, una de les emissores municipals més antigues, emet de les 9 del dematí fins a les 14.30 h  per la freqüència 107.4 FM. IB3 Ràdio emet a Menorca per la freqüència 88.6 FM, a Eivissa-Formentera per 93.7 FM i a Mallorca per 106.8 FM.

10/06/2016

 

Més de 450 alumnes d’escoles de música de les Illes Balears participaran el proper dissabte a les 18.00 h en aquesta edició del Festival SIMFONIC. Els concerts se celebren en espais emblemàtics de manera gratuïta i agrupant diferents estils musicals.

Un any mésha volgut col·laborar amb aquest festival que es desenvolupa, de manera simultània, a diversos espais i ciutats diferents. A Palma coincidiran 6 concerts de les diferents escoles de música de la ciutat: música de cambra i orquestra a CaixaForum, Centre de Cultura “Sa Nostra”, Estudi General Lul·lià i a Ireneu Espectacles; música clàssica i moderna a Can Alcover – Espai de Cultura, i recital de piano a la Fundació Pilar i Joan Miró.  A Inca, Binissalem i Campos seran presents tots els estils musicals.

En aquesta sisena edició, el Festival compta amb l’apadrinament del cantautor Jaume Sisa, protagonista  del videoclip de presentació del Festival amb el tema Qualsevol nit pot sortir el sol com a banda sonora. Aquesta cançó sonarà dia 11 de juny a les 19.00 h a tots els concerts. 

La iniciativa és impulsada per l’Associació SIMFONIC amb l’objectiu de visualitzar la tasca que realitzen les escoles de música, entenent l’aprenentatge musical com una inversió en educació i aconseguint que els joves músics siguin els protagonistes. El Festival se celebra, de manera simultània, amb 80 concerts a 80 racons emblemàtics de Catalunya i de les Illes Balears, en què participen més de 4.000 estudiants.

A Mallorca el Festival compta amb el suport del Consell de Mallorca.

 

10/06/2016

Aquest certamen, que comença avui divendres dia 10 de juny, està destinat a tots els músics, compositors, grups, solistes que siguin residents a les Illes Balears i majors de 18 anys. La cançó guanyadora s’emprarà com a cançó corporativa d’IB3 durant els mesos d’estiu.

Per poder participar en el concurs, s’ha de lliurar un tema musical que ha de ser original, en lletra i música, i de màxim 6 minuts de durada. Ho podran fer a través de la web ib3musica.com fins al 21 de juny del 2016.

Les cançons que s’hi presentin s’allotjaran a la web www.ib3musica.com. Les votacions seran mitjançant un vot popular a través del web ib3musica.com i computaran un 50% del total. L’altre 50% serà elegit per un jurat específic. El temps establert per a les votacions serà des de dia  21 de juny i fins al 29 de juny del 2016.

El guanyador es donarà a conèixer el dia 30 de juny del 2016.

Vos convidam a fer el seguiment del concurs a través de  les xarxes socials: al Twitter @IB3musica amb l’etiqueta #CançóEstiuIB3 i a facebook.com/IB3musica

A la web ib3musica.com podeu llegir les bases per participar-hi i tota la informació d’aquest concurs.

26/02/2016

L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i l’Associació per a l’aplicació del sentit comú en les entitats públiques (APLISENCOM) 25punt2 han signat un conveni de col·laboració dins la campanya de Tots donam una mà per al mes de MARÇ 2016 avui divendres 26 de febrer.

En el document signat ambdues entitats consideren necessari col·laborar amb la finalitat d’ajudar als col·lectius més vulnerables i desprotegits de la nostra societat i enfortir-los en l’àmbit social i laboral i donar a conèixer la seva funció social. [+info]
ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL