Diumenge 16 a les 20.00


Els artesans d’aquesta setmana a “Baleartnostrum” ens mostren la creu de calatrava, el bol de ceràmica, i un fanal
Aquest diumenge a partir de les 20.00 hores podreu gaudir d’un nou capítol de Baleartnostrum, un programa que ens apropa al món dels mestres artesans a les Balears, així com a tots aquells oficis tradicionals que varen ser tan importants en el seu moment a la nostra història,i que ara malgrat el risc de desaparèixer, encara mantenen la seva importància dins la nostra cultura i societat, especialment als pobles.

Al capítol d’aquesta setmana coneixerem al joier Xisco Clapés,de Palma, que ens ensenyarà com es fa una joia tradicional mallorquina: la creu de calatrava. També ens acostarem a Formentera per visitar a na Silvia Jobani; una jove ceramista que ens mostrarà com es fa un bol de ceràmica al torn. I finalment, pegarem un bot a Porreres, per visitar al llauner Biel Cortès que ens contarà quin és el procés que segueix per fer un fanal. 

Aquest nou espai que estrenà IB3 el passat diumenge és un document per la història, ja que alguns dels oficis que es tractaran desapareixeran en poc temps, aquí hi quedaran reflectits per sempre, de la mateixa manera que hi quedaran plasmats els que de moment no estan en perill. És present perquè reflexa el panorama actual de l’artesania a les Illes Balears, i és futur en tant que recull els projectes professionals de moltes persones que han fet de l’art el seu estil de vida.

Al llarg de 25 minuts, diferents persones de la nostra cultura ens donen les claus de la seva feina, les connexions d’aquesta amb la nostra tradició més recent, les curiositats que envolten les seves activitats, els personatges més rellevants i interessants de cada disciplina, i l’esforç i estimació que hi ha al darrera de cada peça d’artesania.

Baleartnostrum, és sinònim d’amor cap a la nostra terra i cap a les tradicions balears, un programa que arriba als vostres cors transmitint coneixements carregats de bellesa, identitat i saviesa cada diumenge a IB3 Televisió.


IB3 TELEVISIÓ

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL