Dimecres 06 a les 21.35


LA SERRA DE TRAMUNTANA
‘L’home i la Serra’
Al capítol titulat ‘L’home i la Serra’, els dos presentadors (Miquel Salamanca i Alícia Garau) faran un recorregut per qualcunes de les activitats humanes que s’han produït, a la Serra de Tramuntana, des de temps immemorials. Un exemple és la caça del boc mallorquí. Practicada, entre altres endrets, a la finca d’Es Teix, acompanyarem un grup de caçadors per descobrir les peculiaritats de la cabra salvatge que habita les zones de roquissars de la muntanya. Però també descobrirem la història de la finca d’Es Teix, on hi ha les antigues cases de caça del rei Sanç, que va esser fill de Jaume II. I endemés, descobrirem per què, misteriosament, la possessió d’Es Teix ha estat triada, a través de la història, per diversos mandataris del món per prendre grans decisions.

A part de la caça, també ens acostarem a la costa per conèixer l’art tradicional de pescar, els llaüts antics i les construccions més emblemàtiques de les cales de la Serra: els escars. A més, vos oferirem un recorregut per les cales més conegudes de la Serra de Tramuntana.

I no ens descuidarem de fer una passejada per les principals terres del qui ha estat considerat el gran ambaixador de la Serra de Tramuntana: l’Arxiduc Lluís Salvador. Del Monestir de Miramar i la finca de Son Marroig, descobrirem què impulsà l’Arxiduc a visitar l’Illa, per què es quedà enamorat d’aquesta terra i què va propiciar que acabàs essent propietari d’una desena de finques de la costa nord de Mallorca.

La Serra de Tramuntana va esser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural. És per això que IB3 Televisió inicia una sèrie documental en què fa un recorregut per tota la serralada nord de Mallorca, amb la intenció de descobrir tot allò que amaga un dels llocs més màgics de l’illa.

Cada setmana, amb Alícia Garau i Miquel Salamanca, caminam per la Serra per descobrir els secrets, les vivències i les curiositats d’una terra que, durant segles, ha rebut la influència de diverses civilitzacions que ens han deixat la seva marca personal. El programa s’emetrà tots els dimecres, a les 21.35 h.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #LaSerradeTramuntanaIB3 i www.facebook.com/ib3tv.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL