Dissabte 09 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Des del campus de la UIB, a Ciència per a Tothom
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les 11 i 14 hores.

Dissabte, feim el programa des del campus universitari, a la II mostra “Ciència per a Tothom” i vos explicam, gràcies a un envelat d’IB3 Ràdio situat a l’estació de metro del campus, de quina manera els estudiants de Primària i Secundaria toquen, experimenten i es diverteixen amb les demostracions i tallers que s’hi estant fent. Organitzada per la UIB, la mostra se celebra els dies 7, 8 i 9 d’aquest mes i té com a principal objectiu despertar la vocació científica entre els joves. Durant d’aquests dies, més de 3.000 estudiants passen pel campus per fer experiments científics relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica i la tecnologia.

A partir de les 11 hores, i per començar el programa, feim tertúlia amb Marga Payeras, vicerectora d’Alumnat de la UIB, i amb Pilar Roca, Francesca Molinos i Joan Frau, coordinadors de Ciència per a tothom. Seguidament, adaptam l’espai Bons Aliments a la mostra universitària i a l’envelat d’IB3 Ràdio rebem un grup d’alumnes que han preparat el taller MàsterXef químic, en el qual aprendrem a fer caviar de fruita, descobrirem com funcionen les gelatines i sabrem de quina manera, en els darrers anys, la química ha permès als grans cuiners innovar en la presentació dels seus plats canviant les textures, els gusts, els colors i les formes… dels aliments. Després conversam amb Antoni Aguiló, vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable, professor de la UIB i investigador del grup de recerca en Evidència, Estils de Vida i Salut (EVES-IUNICS), que ens fa un balanç de la II Setmana Saludable de la UIB celebrada recentment. A la conversa, s’hi afegeixen dos alumnes de quart de Fisioteràpia de la UIB: Andreu Sastre i Carlos Muñoz.

Passat migdia, dedicam una hora sencera a descobrir les vocacions científiques del joves gràcies als  experiments i demostracions que tenen lloc al campus, durant el dematí de dissabte. Així, coneixerem les fragàncies naturals i les flors fluorescents; sabrem com s’eliminen les taques o com funciona el sabó; farem un taller de criminologia o viatjarem als orígens de la fotografia. A més, els col·laboradors de Balears fa Ciència ens farem un selfie amb científics, participarem en jocs de ciència, visitarem exposicions i assistirem al llançament de coets impulsats per aigua i aire a pressió.

A les 13 hores, entrevistam César Bona, mestre al col·legi públic Porta Sancho de Saragossa i llicenciat en Filologia Anglesa. Aquest mestre s’ha convertit en l’únic espanyol seleccionat per al Global Teacher Prize, considerat el Nobel de l’ensenyament i que va celebrar la seva entrega de premis el mes de març passat. César Bona serà, dissabte, al campus de la UIB, participant d’unes Jornades d’Educació Conscient i Coherent organitzades per un grup de professors de Balears. Esther Zarrias, mestre de l’escola pública de Lloseta (Mallorca), passarà també per l’envelat d’IB3 Ràdio, per xerrar d’aquestes jornades. 

Tot d’una, a l’espai Cinetífics Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB, ens fa el comentari crític de la pel·lícula Apollo XIII. Acabam el programa amb Ciència creativa, que en aquesta ocasió torna a comptar amb la participació d’Adrià García i que ens canta el “Rap de la Física parlada”.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i al mateix temps entretenir, gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL