Diumenge 10 a les 09.00


PASSIÓ PER LA MAR
Balanç de la “Boat Show”, llaüts del segle XXI i nedadors Pitiüsos
Ha quedat content el sector nàutic amb la darrera edició del Saló Internacional de Palma? Sobreviuen els llaüts a les nostres illes? Hi ha valents que nedin en ple maig fins a 6 quilòmetres al litoral d’Eivissa?Nosaltres en tenim les respostes.

La “Palma Boat Show” i la “Superyacht Show” tancaren dilluns passat, dia 4 de maig, però nosaltres no frenam l’explicació envers d’una mostra important  i sistèmica per a la família nàutica balear. S’han superat les previsions de visitants, amb més de 40.000 persones desfilant pel Moll Vell de Palma i l’organització assegura que el 75% de les empreses representades repetiran al 2016. Xifres que volem contrastar i ampliar amb el màxim responsable del Saló, Chema Sanz.

Precisament la “Palma Boat Show” ha estat el marc en què s’ha retut homenatge als mestres d’aixa a través de la concessió del premi Marcial Sánchez Barcàiztegui. Sens dubte, el llaüt és l’estrella de la nostra flota tradicional, però com tot a la vida, evoluciona i no vol caure en l’immobilisme. Mantenir les essències de la tradició i poder incorporar una capa de modernitat és una missió complexa que a Menorca s’executa des de fa molts d’anys. Allà trobarem els llaüts del segle XXI.

I ja sabeu que sempre ens banyam, però aquesta setmana ho farem de manera literal a la Platja de Talamanca, on diumenge parteix la quinta edició de la travessia “Eivissa Màster Natació Patrimoni de la Humanitat”.

Aquesta prova forma part dels actes que recorden aquest important reconeixement per part de la UNESCO i proposa dos recorreguts, de 3 i 6 quilòmetres en unes aigües que encara no presenten les temperatures amables de l’estiu.

Eixut en cos però ric en històries dins el seu cap sentirem l’Explorador del Litoral, Bernat Garau, amb la seva visió dels nostres fars. Les notícies i l’agenda tampoc faltaran en un nou viatge amb veles impulsades pel vent del vostre seguiment i suport. Gràcies.

“Passió per la Mar” és el programa de l’actualitat nàutica i marítima d’IB3 Ràdio que es pot sentir tots els diumenges a partir de les 9.00 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @Passioperlamar, al nostre Facebook: Passió per la Mar i al correu electrònic: passioperlamar@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL