EPRTVIB informa


Programació especial per les Eleccions 2015
Programació especial per les Eleccions 2015

La ràdio i la televisió autonòmiques oferiran blocs diaris d’informació electoral en els informatius, entrevistes amb els candidats i un programa especial amb motiu de la jornada electoral.

Així mateix, IB3 TV i IB3 Ràdio emetran un debat cara a cara entre els candidats a la presidència de la Comunitat dels dos partits polítics amb més representació al Parlament, el PP i el PSIB-PSOE.

Programació especial dIB3 TV

Els programes informatius Notícies Migdia i Notícies Vespre inclouran un bloc d’informació electoral cada dia, de dilluns a diumenge. Cada bloc tendrà una durada de 7 minuts en cada edició per informar dels actes dels partits amb representació al Parlament. Són 210 minuts als quals s’han d’afegir 30 minuts més per informar dels actes principals de les altres formacions significatives o rellevants (Podem, Ciutadans, UPyD, Guanyem, El Pi i ER-EivissaSí) i garantir així la màxima pluralitat, que és el que correspon a un mitjà de titularitat pública. Per això, els dies amb activitat destacada d’aquestes formacions, els blocs electorals tendran una durada superior als 7 minuts.

IB3 TV oferirà entrevistes especials als candidats a la presidència del Govern de les Illles Balears dels grups polítics que tenguin representació al Parlament. Aquestes entrevistes es faran en un programa emès després de les Notícies Vespre, devers les 21.30 hores, dies 14 (Gent per Formentera-PSOE), 15 (MÉS Menorca), 18 (Gent per Eivissa), 19 (MÉS Mallorca), 21 (PSOE) i 22 (PP).

Així mateix, IB3 TV oferirà entrevistes als caps de llista d’aquestes formacions candidates als consells insulars que obtengueren representació al 2011. Aquestes es faran dins el magazín La Mirada, devers les 12.40 hores, dies 19 (Gent per Eivissa, MÉS Mallorca i Gent per Formentera), 20 (PSOE Menorca, PP Formentera i PP Menorca), 21 (PSOE Formentera, PSOE Mallorca i PP Eivissa) i 22 (MÉS Menorca, PSOE Eivissa i PP Mallorca).

Espais gratuïts de propaganda electoral

IB3 TV emetrà espais gratuïts de propaganda electoral inserits dins els blocs publicitaris. S’hi dedicaran blocs de 3 minuts a les 10.15 h, 15.15 h i 21.20 h, de dilluns a diumenge. La Junta Electoral distribuirà aquests espais entre els partits polítics i les coalicions que es presentin.  

Cara a Cara

IB3 TV i IB3 Ràdio emetran de manera simultània un cara a cara entre els candidats dels dos partits amb més representació al Parlament, José Ramón Bauzá, del PP, i Francina Armengol, del PSIB-PSOE. Aquest debat s’emetrà dimecres dia 20 de maig devers les 21.30 hores, just després del Notícies Vespre, i tendrà una durada de 90 minuts.

Especial Nit Electoral

La nit electoral del 24 de maig, IB3 TV emetrà un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de les paperetes. Començarà 10 minuts abans del tancament dels col·legis electorals, a les 19.50 hores, i es prolongarà el temps necessari fins conèixer els resultats dels comicis. Els conductors del programa aniran donant pas als resultats que es vagin coneixent i a les connexions en directe amb els punts d’interès informatiu i les intervencions dels líders politics. També hi haurà una mesa d’anàlisi amb comentaristes.

La jornada electoral es completarà amb dos avanços, un al dematí i un altre al vespre, que, amb els informatius de les 14.00 hores i les 20.30 hores, donaran compte de l’evolució de les eleccions, l’índex de participació i altres informacions d’interès.

Programació especial dIB3 Ràdio

Durant la campanya electoral IB3 Ràdio emetrà espais gratuïts de propaganda electoral inserits dins els blocs publicitaris. Cada dia s’hi dedicaran blocs de 3 minuts a les 10.04 hores, les 15.04 hores i les 19.04 hores, dematí, migdia i vespre. La Junta Electoral haurà de distribuir aquests espais entre els partits polítics i les coalicions que es presentin.

Durant els dies en què es facin actes de campanya (del 8 al 22 de maig), IB3 Ràdio destinarà, en els informatius del dematí, del migdia i del vespre, un total de 7 minuts en cada edició per informar d’aquells actes dels partits amb representació al Parlament. A aquests 17.220 segons se’n sumaran 2.460 més per informar dels actes principals dels partits significatius o rellevants citats abans, d’acord amb el que disposa la legislació. És a dir, els dies amb activitat destacada d’aquestes formacions significatives o rellevants, els blocs electorals tendran una durada superior als 7 minuts.

Entrevistes amb els candidats al Parlament

IB3 Ràdio entrevistarà els caps de llista d’aquelles formacions candidates al Parlament que tenguin representació a la Cambra autonòmica. Aquestes entrevistes es faran en horari ‘prime time’ de la ràdio, a les 11.05 hores del dematí, dins el magazín d’actualitat “El Faristol”. El repartiment de temps serà proporcional a la representació, encara que s’estableix una durada mínima de 10 minuts i una de màxima de 40 minuts.

El calendari d’entrevistes i durades previstes és el següent:

12 maig. Entrevista cap de llista Gent per Formentera-PSOE 10 minuts

13 maig. Entrevista cap de llista MÉS Menorca 10 minuts

14 maig. Entrevista cap de llista Gent per Eivissa 10 minuts

15 maig. Entrevista cap de llista MÉS Mallorca 10 minuts

19 maig. Entrevista cap de llista PSOE 18 minuts

21 maig. Entrevista cap de llista PP 40 minuts

Entrevistes als candidats als consells

IB3 Ràdio entrevistarà els caps de llista d’aquelles formacions candidates als consells insulars que tenguin representació el 2011. Aquestes entrevistes es faran dins la franja matinal en desconnexió insular (de 12.05 h A 13.00 h) la darrera setmana de la campanya electoral. El repartiment de temps serà proporcional, encara que s’estableix una durada mínima de 10 minuts i una de màxima de 30 minuts.

El calendari, l’ordre, la durada i el lloc de les entrevistes previstes és el següent:

En desconnexió per a Eivissa i Formentera

18 maig: Cap de llista PSOE Formentera 10 minuts

19 maig: Cap de llista PP Formentera 11 minuts

20 maig: Cap de llista PSOE Eivissa 11 minuts

21 maig: Cap de llista Gent per Formentera 30 minuts

22 maig: Cap de llista PP Eivissa 30 minuts

En desconnexió per a Menorca

18 maig: Cap de llista MÉS Menorca 10 minuts

20 maig: Cap de llista PSOE Menorca 10 minuts

22 maig: Cap de llista PP Menorca 30 minuts

En desconnexió per a Mallorca

18 maig: Cap de llista MÉS Mallorca 10 minuts

20 maig: Cap de llista PSOE Mallorca 10 minuts

22 maig: Cap de llista PP Mallorca 30 minuts

Cara a cara

IB3 Ràdio té previst emetre simultàniament el ‘cara a cara’ electoral produït per IB3 TV el 20 de maig entre els candidats a la presidència del Govern, José Ramón Bauzá (PP) i Francina Armengol (PSIB-PSOE).

Informatiu especial Nit Electoral

La nit electoral IB3 Ràdio emetrà un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de les paperetes. Està previst que el programa s’iniciï deu minuts abans del tancament dels col·legis electorals a les 20 h i que es prolongui durant tant de temps com sigui necessari fins conèixer els resultats dels comicis. Els conductors del programa aniran donant pas als resultats que es vagin coneixent i a les connexions en directe amb els punts d’interès informatiu i les intervencions dels líders politics. També hi haurà dues taules d’anàlisi amb comentaristes, una de 20.30 a 21.30 i l’altra de 21.55 fins al final del programa.

La jornada electoral es completarà amb l’informatiu de les 14.00 h i bolletins horaris especials que donaran compte de l’evolució de les eleccions, l’índex de participació i altres informacions d’interès.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL