Dilluns 11 a les 15.25


RETRANSMISSIÓ
Aquest dilluns IB3, amb el Firó de Sóller
La televisió autonòmica de les Illes Balears retransmetrà dilluns,  dia 11 de maig, el tradicional Firó de Sóller, en directe, amb el desembarcament de les tropes sarraïnes al  port de Sóller i les diverses lluites populars pels carrers de la ciutat.

Enguany connectarem en directe amb el municipi de Sóller a les 15.25 hores per emetre l’ arenga . Aquest moment de les festes es produeix quan el Capità Angelats fa una arenga a plaça per tal d ’envalentir els sollerics per anar a lluitar contra els sarraïns. IB3 Televisió emetrà aquest moment tan important per a  la gent que  viu el Firó.

L’ espai Cada Dia , a partir de les 17.35 hores, oferirà connexions en directe amb el municipi per viure l ’ambient que hi haurà  a les diferents batalles. Amb Raül Valls, Ariadna Alfonso, Elisabet Ferrer i Marina Andreu,  contemplarem les lluites que  es faran  a les platges del  Port de Sóller, primer a la  platja d’en Repic  i  després  en els escenaris tradicionals del pont d’en Barona, fins arribar als carrers cèntrics i a la plaça de la ciutat. També veurem en directe l’ arribada de les Valentes  Dones a la  plaça de la Constitució.

A partir de les 20.25 hores , IB3 Televisió emetrà un programa especial amb els comentaris de Mar Puigserver   i Jaume Casasnovas i amb un operatiu tècnic audiovisual preparat en els llocs més estratègics de la recreació històrica de la resistència dels sollerics de l’11 de maig del 1561. Les càmeres recolliran els moments més importants del Firó d’enguany des del principi, quan les tropes sarraïnes desembarquen a  ses Puntes i entren a la Vila pel camp de s’Oca, saquejant les cases i l’església. A continuació, les càmeres del canal autonòmic enregistraran com el rei moro, qui es creu vencedor, arriba a la plaça per prendre possessió de les cases de la Vila i així proclamar la seva victòria.

A IB3 no deixarem de mostrar tots els detalls del Firó abans, durant i després d’aquesta festivitat tan important pels valors de tradició i cultura dels nostres pobles.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i, si no  ho podeu fer, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #Firó2015IB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL