Dissabte 16 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Des del ParcBit, a la Fira d’Internet
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les11 i 14 hores.

Dissabte posarem la Fira d’Internet davant els micròfons d’IB3 Ràdio, gràcies a l’envelat col·locat a l’entrada del Centre Empresarial Son Espanyol, al ParcBit. Des d’aquest punt, vos explicarem moltes de les activitats, tallers i taules rodones que allà s’hi faran, durant tot el final de setmana, dirigides a tota casta de públic, amb l’objectiu d’acostar la xarxa a la ciutadania i que internet es convertesqui en un recurs accessible a tothom, superant, així, qualsevol tipus d’encletxes digitals.

A partir de les 11 hores, i per començar el programa, conversam amb Miquel Bernat, director gerent de la Fundació Bit, amb qui feim un repàs de l’agenda d’activitats que es fan el final de setmana al ParcBit. Seguidament, sentim l’actuació musical de Macià Sureda i coneixem les notícies científiques que són tendència a les xarxes socials, amb Charina Cañas. A continuació, dins  l’espai Bons Aliments, rebem Cristina Alomar, alumna de pastisseria de l’IES Josep Sureda i Blanes i que acaba de rebre la medalla de bronze a les competicions estatals de formació professional SpainSkills2015. També xerram amb Marco Dibella, cuiner d’Escola Global.

Passat migdia, dedicam la nostra tertúlia a tractar diversos aspectes relacionats amb la Fira d’Internet i xerram amb especialistes en social media, xarxes socials i empreses que es dediquen a l’avanç de la tecnologia web 2.0 i a l’intercanvi de contenguts generats per als usuaris. En aquest sentit, comptam amb la participació de Massimo Favieri de l’empresa Let it Guide; Xavier March, responsable de Refineria Web;

Marcelino Luna, vicepresident de RetroMallorca i Ernesto Fernández, fundador de l’empresa Charman&Place.

A les 13 hores, organitzam una altra tertúlia, en aquest cas amb responsables de diversos tallers infantils que s’han preparat aquest final de setmana per promoure l’ús d’internet entre els infants. Conversam amb responsables de iKidsfuture, LEGO, Tecn@aprendo i Educaplanet.   

Tot d’una, a l’espai Cinetífics, Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB, ens fa el comentari crític de la pel·lícula The Social Network. Acabam el programa amb el nostre espai Ciència Creativa i contactam amb Amanda Far per saber com ha anat la seva participació a la final del concurs estatal de monòlegs científics Famelab, organitzat per la FECYT i que s’ha celebrat a Madrid, aquest dijous a vespre.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet, cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i a la vegada entretenir, gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL