Dissabte 16 a les 21.15


PANORAMA IB
Aigua, bé comú; treballs a l’ombra i souvenirs
Cultures antigues deixaren les Illes Balears plenes de moltes de fonts, de canals i de safareigs per donar aigua als pobles i a les zones que s’havien de conrar. Al segle XX, aquestes societats creades per a la gestió de l’aigua de les zones rurals es varen convertir en comunitats de regants. Visitam qualcunes d’aquestes comunitats per descobrir com funcionen, per què es varen crear i quin és el futur d’aquestes societats tan relacionades amb  foravila.

Maquinista de metro, cultivador de gírgoles o geoespeleòleg. Són feines molt diferents que tenen un denominador comú: es fan davall terra. En aquest reportatge, coneixem els secrets d’aquests treballs tan especials. Endemés, els diferents especialistes ens expliquen què suposa passar tot un jornal sense veure la claror.

Les botigues de souvenirs són una part indispensable del paisatge turístic balear. A dins, hi trobam de tot: des de la flamenca més kitch fins a l’artesania tradicional. Aquesta setmana, amb l’arribada del Quantum of the Seas, el creuer més gros que ha arribat mai al port de Palma, els souvenirs han fet el seu agost. A Panorama hem visitat diversos comerços i productors d’objectes de record per conèixer com eren i com són ara els souvenirs.

Panorama IB fa un repàs, a fons, dels temes que han marcat l’actualitat de l’agenda setmanal de les Illes Balears. Aquest espai s’emet els dissabtes, a les 21.15 h, i el presenta la periodista Esther Matutes.

A la pàgina web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio i @PanoramaIB amb l’etiqueta #PanoramaIB.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL