Dissabte 16 a les 9.30


PASSIÓ PER LA MAR
Un Palma Aquàrium per descobrir, modelisme naval i una nau d’autor
Aquesta setmana vos mostrarem qualcunes de les zones a les quals el públic no pot accedir quan visita el Palma Aquàrium. Na Laura vos descobrirà tota la feina que hi ha darrere l’espectacle visual que suposen  una  flora i fauna abundants d’espècies marines, concentrades en un únic espai. Els responsables de l’aquari ens comentaran els projectes de rescat i de recuperació que estan fent i el vessant educatiu i de divulgació que té la seva feina. També entrarem en el cor de les instal·lacions per mostrar-vos el procés d’alimentació dels peixos i com el Palma Aquàrium genera els propis corals.

I si el que voleu és protagonitzar una regata o volar damunt les ones a molts de nuus, però no teniu ganes d’embarcar-vos, nosaltres hem preparat un pla perfecte : les naus de ràdio-control.

El seu aspecte de juguetes amaga tot un món de diversió i també de desafiament, si el nostre desig és dedicar-nos a la competició.  Coneixerem quina és la via més adequada per iniciar-se en el modelisme naval, les diferents opcions de llanxes i velers que existeixen i, per suposat, donarem sentit a unes sigles que qualcuns encara desconeixen: IOM.

I tornarem a fer-nos grans i recuperarem l’escala habitual per conèixer la història interessant de l’A-Mare, una embarcació de 4 metres d’eslora creada pel mestre d’aixa Matteo Cigainero, que ha recuperat tècniques tradicionals de construcció al mateix temps que emprava materials innovadors, com el cànem i o la resina ecològica. El resultat és una peça d’aspecte característic que vol impulsar la navegació tranquil·la.

Les notícies de la setmana i l’agenda amb les propostes nàutiques més bones completem la travessia de Passió per la Mar dissabte dematí, a IB3 Televisió.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL