Dimecres 03 a les 21.35


IB3 Televisió estrena, dimecres, l’espai “Menorca britànica”
Dimecres, a les 21.35 hores, IB3 Televisió estrena la sèrie documental Menorca britànica. La sèrie té l’ objectiu de difondre els fets històrics que sacsejaren Menorca, durant el segle XVIII, especialment en referència a les tres dominacions britàniques diferents que visqué l’illa. Es tracta d’ un període que la condicionà de forma molt important. De fet, avui en dia encara hi ha molts de costums, de paraules, d’edificis, que perduren allà, fruit d’ aquella època.

Les dominacions condicionaren l’ illa i la modificaren, fins a diferenciar-la del seu entorn més immediat. És l’hora d’ explicar què va passar, per què, i el que queda de l’època; és l’hora d’ analitzar què va ocórrer al XVIII i fer-ho des de la perspectiva del segle XXI.

La sèrie es presenta dividida en 12 capítols de 25 minuts cadascun i compta amb dos presentadors: l’actor menorquí Àlvar Triay i l’actriu de Ferreries, Sílvia Pons.

Cada dimecres vespre, podrem contemplar la recreació de les històries dels nostres antepassats a Menorca. Una forma visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Primer capítol – La conquista dels anglesos

En aquest capítol, veurem com els britànics aconsegueixen el control de Menorca i decideixen establir una base naval a l’illa, just a principis del segle XVIII, un moment convuls a Espanya, per mor de la Guerra de Successió. Els menorquins els ajudaran al començament, però després veuran com l’arribada de milenars de soldats britànics complica les coses i els obliga a allotjar molta d’aquesta tropa, a les cases particulars.

També recordarem que varen esser els anglesos els que varen popularitzar el gust pel gin i aprendrem com es fabrica aquesta beguda alcohòlica.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #Menorcabritanica IB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com , podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL