Dissabte 06 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
des de la XI Fira de l’Esport
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11.00 i les 14.00 hores.

Gràcies a l’envelat d’IB3 Ràdio situat en les proximitats del Palau d’Esports de Son Moix a Palma, aquest dissabte coneixem les activitats que se celebren a la XI Fira de l’Esport que organitzen l’IME i l’Ajuntament de Palma.  Des d’aquest punt, intentam posar davant els micròfons els practicants de distintes modalitats esportives i amants de l’esport de totes les edats, a més de científics que ens expliquen els beneficis de l’exercici físic per a la nostra salut.

Començam el programa amb una actuació musical de Macià Sureda. Seguidament, i en el marc de l’espai Bons Aliments, xerram de l’estreta relació de la nutrició amb l’esport i elaboram una guia bàsica d’alimentació per als esportistes. Ens ho expliquen el catedràtic de Fisiologia del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, Josep Tur, i el professor de cuina, Biel Cerdà.

A més de xerrar de l’esperit esportiu, després del migdia intentarem impulsar també l’esperit emprenedor a través d’una tertúlia amb joves que acaben de guanyar el concurs del Club d’Emprenedors de la UIB. Dilluns passat es va fer al campus universitari l’entrega d’aquests premis que anualment organitza la FUEIB amb el doble objectiu de motivar l’esperit emprenedor a la comunitat universitària i facilitar la seva inserció laboral i empresarial. A la nostra tertúlia, que es fa a l’envelat d’IB3 Radio instal·lat a la Fira de l’Esport, hi participen Carlos Mena d’Eclipsea;  Wibo Sefeld de Portal de Col·laboració per a Jubilats; Beatriz Gómez de Innovattion; Vincent Hoonings de Mocean i Noé Juan de Central Ibicenca de Compras.

A partir de les 13.00 hores retrobam algunes seccions habituals. Primer rebem Enrique Rodríguez, president de la Societat d’Observadors Meteorològics de les Illes Balears (SOMIB), encarregat de la secció Meteo dedicada a la meteorologia popular i les observacions que podem fer cada un de nosaltres des de ca nostra. En aquesta ocasió, Enrique Rodríguez ens parla de l’estiu i dels fenòmens meteorològics que normalment ocorren a l’estiu. Tot d’una, a l’espai Cinetífics, Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB, ens fa el comentari crític de la pel·lícula Tomorrowland. Acabam el programa amb Ciència creativa, que en aquesta ocasió disposa de la participació de Javier Fernàndez, amb un màster en biotecnologia aplicada estudiante de máster e investigador en el campo de la oncologiai investigador d’oncologia, que ens fa un monòleg sobre la relació de l’esport amb la salut.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11.00 i les 14.00 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i, al mateix temps, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL