Dilluns 08 a les 21.35


AIXÒ ÉS MEL
Reviu la història i la gastronomia de l’Edat Mitja
Aquesta setmana, a Això és Mel, volem conèixer un poc com era  la cuina medieval i sobretot quins eren els tiberis que es podrien haver menjat els Reis de Mallorca. Seguirem un dels llibres més antics que s’han escrit mai de cuina: el Sent Soví.

Aquest manuscrit medieval ens servirà per cuinar dos plats molt significatius de l’època: un pollastre al moixeric i un rap amb baborada. Un el cuinarem al Palau del Rei Sanç de Valldemossa i l’altre a l’edifici militar més important de l’Edat Mitja: les murades d’Alcúdia.

Al Castell de Bellver tastarem el vi especiat que es coneixia com hipocràs i sentirem la música medieval que toca el grup Polissonia. En Toni anirà a veure uns falconers per saber com es caçava amb falcons i alçarà una espasa per lluitar i conversar amb un expert en combat medieval. La navegació va permetre que el comerç fos una gran font d’ingressos per a les Illes Balears però també va possibilitar els viatges que va fer Ramon Llull per quasi tot el món, llavors conegut perquè va convèncer prohoms, reis i papes de la necessitat de debatre. Aquesta setmana, “Això és Mel” reviu la història i la gastronomia de l’Edat Mitja.

Això és mel semet els dilluns, a les 21.35 hores. És un espai que vol recórrer i conèixer les Illes, els seus productes, la gastronomia, la gent i els paisatges…. una descoberta a partir de les vivències quotidianes de persones conegudes, però també de les que són anònimes.

A la pàgina web www.ib3tv.com , podeu veure aquest programa “ En directe ” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta” .

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta # AixòésmelIB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL