Dissabte 06 a les 09.30


PASSIÓ PER LA MAR
Captures solidàries, esponges milenàries, consells nàutics i Menorca Maxi
En el programa d’aquesta setmana visitam amb na Laura la Fira de l’Esport Nàutic i del Calamar de Can Picafort. Un acte que conjuga la gastronomia més exquisida que pot regalar un dels mol·luscs més famosos, amb diverses activitats esportives i socials. Veurem la resolució dels concursos de fotografia en apnea i el pesatge d’un certamen de pesca submarina molt especial. Mai una captura no va esser tan profitosa perquè les peces foren destinades a l’ONG  S.O.S Mamàs.

No abandonarem les profunditats, però ens traslladarem al Golf de València, ben aprop de la costa d’Eivissa per presentar-vos les esponges roca. Aquesta espècie es pensava que havia desaparegut fa milions d’anys, però una investigació ha detectat un jaciment que vos mostrarem en detall. A més, els experts ens alertaran de la seva conservació i dels perills que l’acció humana pot tenir damunt ells.

Per poder mantenir-se bo i sa, ara que les sortides en barca, els capficos a la platja i la pràctica d’esports aquàtics es multipliquen, iniciam una secció dedicada a consells i lesions que heu d’evitar. Al primer capítol, un traumatòleg serà el nostre interlocutor.

I vos mostrarem el resum més ampli i complet de la segona edició de la Menorca Maxi, una regata per a classes Wally i Maxi 72 en què han participat 17 embarcacions. Sabrem com es varen decidir les classificacions en una darrera jornada marcada per una prova costera de 24 milles nàutiques.

Això i moltes sorpreses més vos esperen dissabte dematí, a IB3 Televisió. Per salpar només faltau vosaltres.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL