Dissabte 13 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La influència del clima sobre el nivell de la mar    
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

El canvi climàtic pot provocar un augment del nivell de la mar Mediterrània? Quina és la variabilitat global i regional del nivell de la mar a diferents llocs del planeta? Més de 120 científics de tot el món s’han reunit aquesta setmana a Palma per tractar en profunditat aquestes i altres qüestions relacionades amb la ciència del nivell del mar, que s’han debatut al llarg d’un congrés organitzat per l’IMEDEA, el CSIC i la UIB amb la col·laboració d’altres entitats socials i universitats de diferents països. Per xerrar d’aquest tema,  dissabte ens visitarà, als estudis d’IB3 Ràdio, la doctora Marta Marcos, investigadora de l’IMEDEA, principal organitzadora de l’esmentat congrés internacional i especialista en l’estudi dels impactes del canvi climàtic sobre la Mediterrània.

A la conversa amb Marta Marcos, que començarà després de les 12 hores, també hi participarà la doctora Isabel Moreno, catedràtica jubilada del Departament de Biologia de la UIB, que aquesta setmana ha presentat el llibre Otros mundos. Aventuras y desventuras de una bióloga inquieta. Abans d’arribar a les 13 hores, contactarem amb Jorge Alcalde, el director de la revista Quo, que acaba de publicar el llibre de divulgació científica Por qué los astronautas no lloran?

A la primera hora del programa sentirem l’actuació  musical de Macià Sureda i coneixerem les notícies científiques que són tendència a les xarxes socials amb Charina Cañas. A continuació dedicarem l’espai Bons Aliments a xerrar de l’entomofàgia –la cuina amb insectes, aràcnids o artròpodes en general– amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13 hores, ens retrobarem amb qualcuns dels nostres col·laboradors habituals. A l’espai Biodiversitat i amb Samuel Pinya, consultor mediambiental, xerrarem de la tortuga Caretta caretta i dels recents intents d’un exemplar d’aquesta espècie de pondre els ous a una platja d’Eivissa. A continuació, a l’espai Cinetífics n’Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB, ens farà la crítica de la pel·lícula Moon. Acabarem el programa amb Ciència Creativa, en què en aquesta ocasió participarà Martí Fons, investigador i professor de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESADIB), que ens fa un monòleg titulat Final de curs o com sobreviure al mes de juny.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, i que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia; al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL