Dissabte 13 a les 09.30


PASSIÓ PER LA MAR
Un passeig per Cabrera, aliats inesperats i consells dermatològics
El programa d’aquesta setmana vos durà a través del Mare Nostrum fins a una de les perles del nostre arxipèlag: Cabrera. Partirem del Club de Vela de Port d’Andratx, a bord del Drac Blau III, una nau molt especial que se sumarà a la flota de l’Associació de Navegants Mediterrani. Aquesta entitat ha celebrat la seva trobada habitual de germanor a una illa emblemàtica, i na Laura parlarà amb els seus membres per descobrir com es va iniciar el seu idil·li amb la mar i quines activitats fan. Sens dubte, unes jornades marineres inoblidables que volem compartir amb tots vosaltres.

I perquè cap viatge nàutic o una estada a la platja tenguin un final de color vermell cremat o la marca maleïda d’un grumer, aquesta setmana els nostres consells estiuencs es dediquen a la dermatologia. Sabrem  les classes de pell que hi ha i la seva correspondència amb els factors de protecció solar. També la veu d’un especialista ens il·lustrarà sobre  com actuar davant una reacció al·lèrgica per mor d’una picada.

I en el terreny científic vos contarem un descobriment sorprenent: l’ús que tenen els paràsits de determinats peixos com a marcadors naturals per establir les rutes de migracions o l’alimentació. Així, els verderols o les tonyines vermelles deixen de tenir secrets gràcies als seus hostes que es converteixen en cronistes inesperats. Anirem fins al Centre Oceanogràfic de Balears per investigar aquest procés curiós.

Les notícies més actuals i l’agenda més completa són les altres veles que impulsen la nostra embarcació que salpa cada dissabte dematí del port d’IB3 Televisió. Amollam àncores. Vos esperam!


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL