Dissabte 20 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Per què serveix la Bioquímica?
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores.

Ara que ja quasi han acabat les classes i els exàmens finals, el programa organitza una tertúlia amb professors i alumnes de la UIB que ensenyen o aprenen Bioquímica. Quines són les seves branques de coneixement? Per què serveix i quines aplicacions té? De quina manera els avanços relacionats amb la bioquímica arriben fins a la societat? Quines són les seves sortides professionals? Per xerrar d’aquestes qüestions tenim la participació de dos alumnes de Bioquímica de la UIB que, a més, són col·laboradors habituals d’aquest programa: Macià Sureda i Victor Mithiaux. També ens visiten Francisco Garcia Palmer, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular i professor de la UIB i Pilar Roca, també catedràtica de Bioquímica i Biologia Molecular, professora de la UIB i investigadora de l’Institut Universitari d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS). També participa a la tertúlia Maite Oms, directora de la consultora ambiental Gemax i professora associada a la UIB de Química Analítica.

Abans d’aquesta tertúlia i a la primera hora del programa, entrevistam Alejandro Martínez, naturalista i investigador postdoctoral a la Universidade da Coruña, amb qui farem algunes reflexions sobre conservació i biodiversitat. Seguidament dedicam l’espai Bons Aliments a xerrar de la cuina d’estiu amb el catedràtic de Fisiologia del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, Josep Tur, i amb el professor de cuina Biel Cerdà.

A partir de les 13 hores retrobam qualcuns dels nostres col·laboradors habituals. Primer feim Patrimoni arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural. Tot d’una, a l’espai Científics, Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB, ens fa el comentari de la pel·lícula Jurassic World. Acabam el programa amb Ciència Creativa, que en aquesta ocasió té la participació de Luis Resines i Ana Bonilla (els Pelopanton) i que ens fan una demostració pràctica de dibuix científic.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i al mateix temps entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL