Diumenge 21 a les 09.00


PASSIÓ PER LA MAR
Nova legislació per als navegants professionals, volta a sa Dragonera i estius velers
Sentim l’opinió del sector nàutic sobre la reforma legal que permetrà fer activitats remunerades a la mar, feim una prèvia de la ruta cap a l’illa dels dracs i descobrim a Cala Nova com els nins poden viure unes vacacions a tota vela.

Actualment el PPER (Patró Professional d’Embarcació Recreativa) és el requisit exigit per guanyar-se la vida a la mar governant una nau, una situació que canviarà amb la nova llei que permetrà que els capitans i els patrons particulars puguin passar a esser professionals després de completar un curs. Analitzarem quines activitats es podran fer, a més de les atribucions d’eslores i altres aspectes tècnics, amb el president d’ANEN (Associació Nacional d’Empreses Nàutiques), Carlos Sanlorenzo.

També farem una aturada a sa Dragonera una setmana abans que aquesta illa rebi tots els participants a la tradicional volta que s’ha hagut d’endarrerir per motius meteorològics. Sens dubte, la seguretat dels piragüistes és prioritària després que el temporal ocorregut a l’edició del 2014 provocàs escenes que no volem tornar a veure. Lorenzo Torrens, un dels organitzadors, ens explicarà totes les novetats i el recorregut que es farà per visitar la màgica illa dels dracs.

Finalment, als pares que encara dubten sobre com han d’omplir les llargues hores d’oci que tendran els seus fills durant els mesos d’estiu, els farem un suggeriment que pot inciar i potenciar l’apassionament dels menuts per la mar: la vela, una modalitat esportiva que aporta llibertat i autonomia i exigeix una gran rapidesa mental i física. Visitarem un dels grans planters navegants de les Balears, Cala Nova, per saber com es viu l’instant del bateig amb el timó.

A vela, motor o passejant de manera incansable, l’explorador del litoral, Bernat Garau, continuarà completant el mapa informatiu dels fars i els ports de l’arxipèlag. I, com sempre, no faltaran les notícies més actuals ni l’agenda més completa.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @Passioperlamar; al nostre Facebook: Passió per la Mar i al correu electrònic passioperlamar@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL