Dissabte 27 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
A la recerca de la música medieval amb el grup Polissonia
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet, cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les 11 i 14 hores.

En el darrer programa de la temporada, xerram de la recerca i de la recuperació de la música medieval i vos oferim un petit concert de 12 a 13 hores, en directe, des dels estudis d’IB3 Ràdio, a càrrec del grup mallorquí Polissonia. Ja que som a l’Any Ramon Llull, aquest grup ens interpretarà música coetània d’aquesta època i peces procedents de manuscrits de trobadors i de cançoners del segle XIII i XIV. Amb l’ajuda de les flautes de bec i altres instruments antics, el repertori de Polissonia està especialitzat en la música medieval i renaixentista de l’antic Regne de Catalunya-Aragó. Formen part del grup Lluc Mas, Eugeni Canyelles, Francesc Cubells, Bàrbara Duran, Francesc Huguet i Francesca Suau.

A primera hora del programa, sentim l’actuació  musical de Macià Sureda. A continuació, entrevistam Marina Sanz, oceanògrafa i investigadora de l’IMEDEA, que ens contarà les experiències de la seva estada a l’Àrtic gràcies a un curs organitzat per la University Center of Svalbard de Noruega, a través d’una beca de La Caixa. Tot d’una conversam amb José Miguel Redondo, Sele, autor del blog El Rincon de Sele dedicat als viatges. A l’espai Bons Aliments, seguim viatjant i xerram del turisme gastronòmic i de la cuina de diferents cultures del món amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13 hores, retrobam qualcuns dels nostres col·laboradors habituals. Primer, feim Bitologia aplicada amb Benjamí Villoslada, informàtic, bitòleg i expert en internet i software lliure. Dins aquest espai, xerram amb Biel Vaquer, de 3D SOMA, una empresa especialitzada en la tecnologia d’impressió 3D. Tot d’una feim repàs i balanç de la temporada del Cinetífics, un espai que hem dedicat a la relació del cine i de la ciència, amb Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB. Acabam el programa amb Ciència Creativa, que en aquesta ocasió compta amb la participació d’Albert Flexas, investigador del grup Evolució i Cognició Humana (EvoCog) de la UIB i gerent de Mallorca Creativa, i que ens farà un monòleg sobre la passió “animal” per les begudes alcohòliques i altres plaers gastronòmics.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet, cada dissabte, a IB3 Ràdio, entre les 11 i 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i al mateix temps entretenir, gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL