Diumenge 28 a les 09.00


PASSIÓ PER LA MAR
El final de la Volvo Ocean Race, conflicte a la vela nacional i nous inquilins al Palma Aquarium
La tripulació del Mafre relata 9 mesos d’aventura a tot el planeta, analitzam la crisi en el si de la Federació Espanyola de Vela i vos presentam els taurons martell que amplien la família del Palma Aquarium.

La Volvo Ocean Race ha format sempre part especial de l’estructura de Passió per la Mar. L’inici de l’edició 2014-2015 de la volta al món a vela de més renom i exigència naixia el mes d’octubre a Alacant. De manera quasi simultània, el nostre projecte salpava del port d’IB3 Ràdio.

Hem seguit, etapa per etapa, les evolucions del Mafre durant les 38.000 milles que han fet, acompanyats per sis naus més, a través de 3 oceans i de llocs tan màgics com el cap d’Hornos o Finisterre. I no només això, els seus tripulants han desfilat pels nostres micròfons, així que quan el teló s’ha baixat a Goteborg no hi podíem faltar. És hora de fer balanç, de mirar cap enrere i d’escoltar els sentiments que quedaran guardats en la memòria.

Aquests navegants han hagut de suportar aigües amb aroma de tempestat…un ambient que, en sentit metafòric, també es viu als despatxos de la Federació Espanyola de Vela. Fins a 12 federacions autonòmiques, entre les quals hi ha la balear, demanen la marxa immediata del màxim responsable nacional d’aquest esport, José Ángel Rodríguez. Sabrem quins són els motius d’aquesta exigència, el rerefons d’aquesta bomba que ha esclatat, possibles substituts i, sobretot, les conseqüències que en l’àmbit balear de la vela es poden registrar. El president autonòmic, Ximo González, serà l’interlocutor d’una conversa que promet esser molt interessant.

Segur que hi ha mossegades en aquest conflicte, i més letals que les dels esquals que, des d’aquesta setmana, es poden veure al Palma Aquarium. Són dues taurons martell d’any i mig que cridaran l’atenció dels visitants. Les coneixerem en profunditat i sabrem la seva història acompanyats pels responsables del parc.

L’Explorador del Litoral, Bernat Garau, ens il·lustrarà sobre un nou far o port balear, repassarem les notícies més importants de la setmana i vos farem els suggeriments de la nostra agenda.

Vos esperam diumenge a les 9 del dematí a IB3 Ràdio. Navegau amb nosaltres? Amollam àncores!Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @Passioperlamar i al nostre Facebook: Passió per la Mar i al correu electrònic: passioperlamar@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL