Dijous 02 a les 21.50


UEP! COM ANAM?
Ensofrarem tomàtigues, conrarem llúpol, farem una ensalada pagesa a Formentera i visitarem Son Pacs
Dijous vespre, a Uep! Com anam?, encetarem el juliol efectuant una partida de bones feines i arreplegant una bona grapada d’històries matrimonials de fora vila. Per començar, l’amo en Toni Ballador visitarà una madona simpàtica  de Santa Eugènia que, d’ençà de petita, ha compaginat les feines de fora vila amb el seu ofici de brodadora. Tots dos plegats sembraran carabasses de cabell d’àngel; colliran tàperes i ensofraran tomatigueres. I, entre i entre, ella li contarà com li ha anat la vida i li presentarà el seu home –un pagès notable retirat- i també el seu fill –un mestre jove , aficionat a la cria d’aviram de raça autòctona-. Serà un reportatge molt complit, que destil·larà pertot saviesa rural i anècdotes ben divertides. I, de bones anècdotes, també ens n’explicaran un parell en Joan i na Margalida, un entranyable matrimoni del Pla de Sant Jordi, que s’ha dedicat tota la vida a fer feines d’hort i a anar a plaça i que veu, amb nostàlgia, com el seu llogaret de residència va perdent, d’un temps ençà, les rels pageses.

A Galilea, seguint amb el tema de les unions de camp, trobarem una parella de joves que fan hort ecològic i que ens ensenyaran com preparen uns enfilats de llúpol peculiars. Un llúpol que, més tard, empren com a ingredient fonamental de les cerveses artesanes tan singulars que elaboren i comercialitzen. A Formentera, on també saben molt de delícies artesanes, una dona exemplar, que es dedica a recuperar la tradició gastronòmica, ens ensenyarà la recepta de l’ensalada pagesa típica de l’illa, confeccionada amb peix sec.

I, finalment, en Felip Munar ens presentarà Son Pacs, una possessió emblemàtica de Palma, acompanyat d’un historiador local i del pagès que s’encarrega dels cultius experimentals de la finca. Serà un gran programa.

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a les 21.50 hores, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials : @IB3televisio amb l’etiqueta #UepComAnamIB3 i www.facebook.com/uepcomanam.

A la web www.ib3tv.com , podeu veure aquest programa “En directe” i, si no el podeu veure, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL