Dijous 02 a les 23.15


DOCUMENTAL
La Font de la Vila, la Font d’en Baster i la Font de Mestre Pere, a “Ses tres fonts”
Avui vespre, quan acabi el programa Uep! Com anam?, IB3 Televisió estrenarà el documental Ses tres fonts.

Aquest documental és un recorregut pel viatge de l’aigua de tres fonts: la Font de la Vila, la Font d’en Baster i la Font de Mestre Pere. Des de l’ullal fins a Ciutat, un trajecte vital carregat d’Història i d’històries que no queda en el passat, sinó que arriba al present a l’aguait del futur.

Al llarg dels segles, les tres han tengut un manteniment continuat i, el 2015, aquestes mateixes fonts continuen rajant, tant, que una part molt important del seu cabal arriba a les aixetes de les nostres cases a través de la gestió de l’empresa municipal d’aigües i clavegueram.

Entre el 2005 i el 2009 les tres fonts varen esser declarades Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca.

Les càmeres de “Ses 3 fonts” s’han elevat per damunt els ullals, han entrat dins canonades, túnels i aljubs i s’han submergit dins les síquies.

Tots els que tenen a veure amb l’aprofitament de l’aigua de les tres fonts, tenen paraula al documental: tenders, Emaya, investigadors de sistemes hidràulics, pagesos, tècnics de patrimoni… Testimonis en primera persona per donar fe de plànols, mapes i arxius històrics.

Rafel M. Creus i Joan Bonet firmen aquest documental que posa en relleu el nostre ric i tan desconegut patrimoni. La música és obra del mestre Jordi Savall.

La coproducció Fonart IB i IB3 TV ha estat possible gràcies al suport d’Emaya, la Comunitat de Regants de la Síquia d’en Baster i els ajuntaments d’Esporles i Valldemossa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio i a  www.facebook.com/ib3tv.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL