Dissabte 04 a les 10.35


PASSIÓ PER LA MAR
El funcionament del Salvament Marítim, el maridatge d’art i aigua i els consells per fer esport saludable
Són els nostres interlocutors quan a bord hi ha una incidència i necessitam ajuda exterior. Amb “Mayday” s’inicia un protocol que té en Salvament Marítim l’actor principal. Aquest organisme que opera a Balears amb més de 100 persones i una nodrida flota per aire i mar, atén emergències i rescats tan extrems com el del recent naufragi del Sorrento.

Nosaltres hem visitat la seu d’aquests protectors que vetlen per la nostra seguretat per conèixer com funcionen els seus sistemes tecnològics i com actuen quan es registra un succés. I no deixeu escapar cap detall perquè també ens recordaran les lliçons bàsiques en matèria de  seguretat marítima per navegar amb tranquil·litat. El mestre de cerimònies no podia ser millor: el cap del Centre de Salvament Marítim a Balears, Miguel Félix Chicón

A la nostra particular consulta mèdica, estiuenca i marinera, serà el torn de tractar el tema de la medicina esportiva. Gràcies a l’especialista Lidia Carpio, reivindicarem la importància d’una bona protecció solar i abundant hidratació abans de  sortir a navegar, fer piragüisme o enamorar-nos de disciplines potents com el kite o el paddle surf. La doctora Carpio ens advertirà dels perills d’adquirir mals vicis a l’hora de remar o nedar i les possibles lesions que poden afectar l’espatlla, els braços i les cames

I què ens ha preparat aquesta setmana na Laura? Idò una entrevista molt especial per conèixer de manera profunda el trobador de les ones: Luca Monzani. És tripulant habitual de  “Passió per la Mar” a IB3 Ràdio amb les seves especials cròniques de la Lligueta Dues Estacions del Club de Vela Port d’Andratx, però en Luca, com a bon italià, té un punt renaixentista. Sabrem on va néixer la seva passió per la mar, quina relació té amb la immensitat blava i sobretot com l’aigua s’ha convertit en font d’inspiració per forjar  “A Wall by the Sea”, un majestuós mural en què demostra novament el seu geni amb el pinzell. Una obra magna que  només podreu veure a “Passió per la Mar” i que  també analitzarem amb un gran amic d’en Luca.

Sirenes i muses viatjaran amb nosaltres en aquesta singladura molt especial, només hi faltau vosaltres, així que  vos esperam al port d’IB3 Televisió dissabte dematí. Amollam àncores!!!


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL