Dimecres 08 a les 21.35


MENORCA BRITÀNICA
Entre l’amor i l’odi
En aquest capítol veurem com els menorquins varen estar tan en desacord amb algunes mesures imposades pels britànics que varen acabar amb enfrontaments a pedrades. Però no tot són baralles perquè també apareixen fills de relacions mixtes entre menorquines i anglesos. Una de les històries d’amor més sonades la varen protagonitzen tres monges del convent de Santa Clara de Ciutadella que fugen de la clausura amb dos oficials britànics.

Coneixerem altres construccions com l’aljub des Mercadal i sabrem quina era la professió coneguda amb la paraula que ve de l’anglès ‘berguiner’.

Cada dimecres, a les 21.35 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica. Aquesta té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que visqué l’illa. És un període que la condicionà de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis que hi perduren, fruit d’aquella època.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l ’etiqueta #MenorcabritanicaIB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com , podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL