Dimecres 15 a les 21.35


MENORCA BRITÀNICA
‘Oui! Menorca també és francesa
En aquest capítol veurem que alguns soldats anglesos estaven cansats d’estar a Menorca i varen intentar desertar. Ara bé, no només hi havia britànics, la colònia grega era tan important que fins i tot hi queda una església ortodoxa d’aquesta època.

Viurem també l’arribada dels francesos, la batalla naval, el setge i l’atac final al castell de Sant Felip fins que aconseguiren dominar l’illa.

Explicarem per què a Menorca se celebra el dia d’enganar l’1 d’abril i no el 28 de desembre, com a la resta d’Espanya, i aprendrem si la famosa paraula ‘bòtil’ ve també de l’anglès o no.

Cada dimecres, a les 21.35 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica, que té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que visqué l’illa. És un període que la condicionà de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis, fruit d’aquella època, que hi perduren.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio, amb l’etiqueta # Menorcabritanica IB3, i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL