EPRTVIB informa


MÈDIT 7
IB3, un any més, continua essent mitjà oficial del Festival de Cinema Mediterrani de Menorca
El Festival de Cinema Mediterrani de Menorca celebra la seva sèptima edició entre el 20 i el 25 de juliol i té França com a país convidat.

La inauguració oficial del festival es farà dilluns 20 de juliol, a les 21.30 hores, a la plaça de la Catedral de Ciutadella.

Una de les grans apostes d’aquest Mèdit7 és la formació i el debat entorn del sector, gràcies als tallers previstos (un infantil i un altre per als joves) i les jornades professionals, Mèdit (Accions), en què hi haurà noms destacats del món del cine com els directors David Trueba, Fernando Colomo, Mar Coll o Roger Gual.

Mèdit és el Festival de Cinema Mediterrani de Menorca, una cita audiovisual que va començar l’any 2009 (primer, com a mostra i des del tercer any, com a festival, amb dues seccions oficials a concurs) i que s’ha celebrat cada estiu des de llavors sense interrupció i ha convertit la menor de les Illes Balears en un punt d’intercanvi cultural i cinematogràfic entre els països banyats pel mateix mar: el Mare Nostrum.

Devers 10 seccions diferents i més de 50 projeccions es donen cita en cada edició d’aquest festival de cine que traça ponts amb la resta d’illes i que expandeix la indústria del cine tant a àmbit peninsular com europeu i pel qual han passat noms com Daniel Brühl, Candela Peña, Jaume Figueras, Judith Colell, Nora Navas, Àngels Gonyalons, Natalia de Molina, David Trueba, Fernando Colomo o Leticia Dolera.

Les projeccions de pel·lícules i curtmetratges, en versió original, es fan en aquesta cita obligada de l’estiu menorquí en escenaris a l’aire lliure i en punts tan emblemàtics de l’illa com la plaça de la Catedral de Ciutadella, amb temàtiques que aborden i reflexionen sobre diferents aspectes de la societat actual. L’oferta d’aquest festival traspassa les pantalles i es completa amb tallers, debats, jornades i música per a una mitja de més de 4.500 espectadors de totes les edats que segueixen la seva programació.

I és que Mèdit no només congrega personalitats del cine, també atreu experts del sector -directors, guionistes, productors i comunicadores- que s’asseuen a les taules i trobades professionals i en els jurats oficials de les seves dues convocatòries a concurs (Curt Mèdit i Curt Balear) per intercanviar experiències durant una setmana amb els espectadors residents i forans, donant a més un impuls presencial i virtual, a través de les xarxes socials i dels mitjans, al turisme de qualitat que arriba a Menorca i comparteix la seva bellesa i cultura pròpia amb el món.

Adjuntam el dossier amb la programació detallada del festival. DOSSIER MEDIT7 I PREMEDIT CAT


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL