Dimecres 22 a les 21.30


MENORCA BRITÀNICA
Aquesta setmana descobrim els pobles nous
En aquest capítol veurem com el mariscal francès Richelieu s’enamora de la salsa maonesa i se l’endú a França, des d’on s’estendrà per tot el món. A part de salses, en el breu període que els francesos passen a Menorca tenen temps de fundar el poble de Sant Lluís. Ara bé, prest hi tornen els anglesos i decideixen traslladar i construir de nou un altre poble, el des Castell.

També aprendrem d’on ve la paraula ‘xoc’ i coneixerem John Armstrong, un enginyer britànic que estudia la història i la natura de l’illa i el caràcter dels seus habitants.

Cada dimecres, a les 21.30 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica, que té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que visqué l’illa. És un període que la condicionà de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis, fruit d’aquella època, que hi perduren.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio, amb l’etiqueta # Menorcabritanica IB3, i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL