Dimecres 29 a les 21.30


MENORCA BRITÀNICA
Aquesta setmana, emigrants i corsaris
En aquest capítol veurem com un escocès recluta més de mil menorquins per anar a colonitzar una nova terra a la Florida, a Amèrica, amb promeses de riquesa que al final no es compleixen i es transformen en malsons. A Menorca hi ha misèria, però també bones oportunitats als ports. És així com es farà famós l’anomenat formatge de Maó. També coneixerem qui eren i com es feien els corsaris.

Finalment descobrirem a qui diuen un ‘milord’ o una miledi i quines melodies o cançons dels anglesos hi han quedat.

Cada dimecres, a les 21.35 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica, que té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que visqué l’illa. És un període que la condicionà de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis, fruit d’aquella època, que hi perduren.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio, amb l’etiqueta # Menorcabritanica IB3, i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL