Dimecres 12 a les 21.35


MENORCA BRITÀNICA
Welcome de nou, anglesos!
En aquest capítol, Menorca és espanyola i les autoritats envien missioners per evangelitzar la població, que consideren contaminada per tants anys de convivència amb heretges. També, després de segles d’esperar, Menorca se separa de la diòcesi de Mallorca i aconsegueix un bisbe propi. Veurem, però, que els anglesos tornen a conquistar l’illa l’any 1798, i d’una manera bastant fàcil.

Aprendrem més anglicismes i a cuinar alguns plats d’herència anglesa: els macarrons amb grevi i el púding.

Cada dimecres, a les 21.35 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica. Aquesta té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que s’experimentaren a l’illa. És un període que la condicionà de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis que hi perduren, fruit d’aquella època.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta # Menorcabritanica IB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL