Dimecres 19 a les 21.35


MENORCA BRITÀNICA
La darrera dominació britànica
En aquest capítol, som a la tercera dominació anglesa de Menorca i veurem que es comencen a construir nous sistemes de defensa i torres de vigilància com la de Fornells. Comprovarem com alguns comerciants del segle XVIII estan encantats amb la presència britànica, ja que amb ells fan més bons negocis. Però l’Església no hi està gaire contenta i el bisbe Vila no farà cas de les ordres del governador, motiu pel qual el detenen.

També aprendrem com es fa un ‘sengri’ i recordarem alguns topònims menorquins d’origen anglès que ens han arribat fins avui.

Cada dimecres, a les 21.35 h, IB3 Televisió emet la sèrie documental Menorca britànica. Aquesta té l’objectiu de difondre els fets històrics que afectaren Menorca durant el segle XVIII, sobretot amb relació a les tres dominacions britàniques diferents que es visqueren a l’illa. És un període que condicionà Menorca de manera molt important. De fet, avui encara hi ha molts de costums, paraules i edificis que hi perduren, fruit d’aquella època.

Contemplam la recreació de les històries dels nostres avantpassats a Menorca. Una manera visual i didàctica de conèixer, de primera mà, les dominacions britàniques que hi hagué a l’illa.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta # Menorcabritanica IB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

A la pàgina web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL