Divendres 28 a les 08.00


EL FARISTOL
Mercedes Garrido, consellera insular de Territori i Infraestructures
Aquest divendres a “El Faristol” entrevistam la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido. Del seu departament, en depèn el projecte de desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos, que es preveu que estigui enllestit la tardor pròxima. Garrido defensa la construcció del desdoblament per motius de seguretat. Parlarem d’aquest punt de la xarxa viària de Mallorca l’endemà que hi hagi hagut una nova víctima en aquest punt negre. Així mateix, li demanarem per la moratòria a grans superfícies que aprovarà el Consell de Mallorca en un ple extraordinari el dia 3 de setembre pròxim. Aquesta moratòria paralitza la construcció i ampliació de grans superfícies comercials a Mallorca durant un màxim de 3 anys. Durant aquest temps es redactarà el pla director sectorial d’equipaments comercials, que es podria aprovar el juny de l’any 2017. Entrevistarem Mercedes Garrido a partir de les 10 hores.

Més tard, passarà per “El Faristol” Irene Perelló, gerent d’APTUR, l’Associació d’Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de Balears, amb qui parlarem de la taxa turística que ciutats com París o Barcelona cobraran als visitants a través d’Airbnb, portal d’Internet especialitzat en lloguer entre particulars.

Abans, a les 8.30 h i durant el primer bloc d’entrevistes, a “El Faristol” parlarem amb Iñaki Aicart, portaveu de l’Assemblea de Docents, i ho farem després que s’hagi reunit el comitè de vaga aquest dijous amb el conseller d’Educació, Martí March. Per altra part, entrevistarem Eduardo Gamero, president del Foment del Turisme de Mallorca, a qui volem demanar l’opinió sobre les previsions del ‘turoperador’ turístic Jet2holidays i l’agència receptiva NT incoming que volen noliejar avions a Mallorca de febrer a novembre per desestacionalitzar l’illa com a destinació el 2016 i desembarcaran un 20% més de britànics, amb la qual cosa se superarà la barrera dels 200.000 turistes.

Aquest divendres posarem ‘en remull’ la xef mallorquina Macarena de Castro.

Al ‘Cara a cara’ diari, hi participaran els joves Àlvar Moreno i Carmen Garcés.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit i presentat per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres, a partir de les 08:00 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @ElFaristolib3 i al nostre Facebook: www.facebook.com/elfaristol i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL