Dissabte 05 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Començam nova temporada amb una tertúlia dedicada a Guillem Colom Casasnovas
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Aquest dissabte, el programa torna novament a antena amb una tertúlia dedicada a l’obra científica de Guillem Colom Casasnovas, considerat el pare de la geologia balear. Aquesta setmana el Museu Balear de Ciències Naturals ha acollit la presentació d’un llibre editat per l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) sobre el científic mallorquí, que va ser precursor en diversos camps de la micropaleontologia, la geologia i l’oceanografia. La tertúlia comença poc després de les 12.00 h i compta amb la participació de Enric Massutí, director del Centre Oceanogràfic de Balears-IEO; Beatriu Morales, directora del Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA); Guillem Mateu, director científic del Museu Balear de Ciències Naturals i Gabriel Moyà, professor de Biologia a la UIB i director del màster oficial de la UIB en Ecologia Marina.

Abans d’aquesta tertúlia, i a la primera hora del programa, posam en marxa una nova secció, Ciència en societat, que per començar compta amb la participació de Pep Lluís Pons, director general d’Innovació i Recerca de la CAIB, i de Maria Oliver, investigadora del Sistema Nacional de la Salud (SNS) i membre del equip científic de Genosalut, una empresa de Balears dedicada a la diagnosi genètica. A continuació, reprenem l’espai Bons Aliments amb Josep Tur, catedràtic de Fisiologia del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB, i Juan Antonio Fernández, professor de cuina a l’IES Guillem Colom Casasnovas, de Sóller.

A partir de les 13.00 h retrobam qualcuns dels nostres col·laboradors habituals. Primer feim Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB. Després, posam en marxa una altra secció, Ciència per a Tothom, que cada setmana presentarà Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa.  Acabam el programa redescobrint l’Entrevista Impossible, amb Xavi Canyelles i Luis Resines, que, dissabte, estan disposats a posar veu a les emocions del nostre cervell.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, al mateix temps, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL