Dissabte 12 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
la teoria de la relativitat i les ones gravitacionals
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Sabeu que és la teoria de la relativitat? Al llarg del 2015 la ciència commemora el centenari de la publicació de la teoria de la relativitat general d’Albert Einstein, un principi considerat clau en la història de la física. Per xerrar d’aquesta i d’altres qüestions, hem convidat al programa Alicia Sintes, investigadora que pertany al Grup de Relativitat i Gravitació de la UIB. Aquest grup ha organitzat un congrés internacional, les Trobades Relativistes Espanyoles que s’han celebrat aquesta setmana al campus universitari, on s’han presentat treballs i recerques sobre temàtiques relacionades amb la física gravitatòria i la relativitat. El congrés també coincideix amb la posada en marxa del detector d’ones gravitacionals Advanced LIGO, a partir del pròxim 15 de setembre. El grup de recerca en Relativitat i Gravitació de la UIB és l’únic grup espanyol que participa en aquest projecte internacional en el qual prenen part més de 800 investigadors d’universitats i centres de recerca d’arreu del món.

Abans d’aquesta entrevista i a la secció Ciència en societat amb la qual encetam el programa, feim tertúlia amb Benjamí Villoslada, director general de Desenvolupament Tecnològic de la CAIB, i Llorenç Valverde, matemàtic i informàtic. A continuació xerram dels avantatges i els inconvenients del sandvitx amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller.

A partir de les 13.00 h retrobam alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer ens visita Albert Flexas, investigador del grup Evolució i Cognició Humana (EvoCog) de la UIB i gerent de Mallorca Creativa. Després rebem Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. Acabam el programa amb l’Entrevista Impossible, amb Xavi Canyelles i Luis Resines, que aquest dissabte ens expliquen les diferències entre els virus i els bacteris.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia, al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a sentir al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL