Dissabte 10 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Investigadors balears impulsen el projecte Predimed sobre els efectes de la dieta mediterrània
Dirigit i presentat per Enric Culat, “Balears fa Ciència” és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte dedicam l’espai Bons Aliments al projecte de recerca internacional Predimed, que té com a objectiu comparar l’efecte de la dieta mediterrània tradicional amb el d’una intervenció intensiva basada en una dieta mediterrània baixa en calories, promoció de l’activitat física i teràpia conductual en la prevenció de malalties cardiovasculars associades a l’obesitat. En aquest projecte, que recentment ha rebut una distinció de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Consum (AESAN), hi participen el grup de recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu de la UIB, de manera conjunta amb investigadors del Servei de Cardiologia de Son Llàtzer, del Servei d’Anàlisis Clíniques de l’Hospital Universitari Son Espases i de metges i personal d’infermeria d’Atenció Primària de Mallorca. En parlam amb Pep Tur i Alicia Julibert, del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB.

Abans d’abordar aquest tema, en el nostre espai Ciència en Societat que comença un poc més tard de les 11 hores, rebem Gloria García-Banda, professora i investigadora del departament de Psicologia de la UIB, i Leo Bordas, Loli Tirita, pallassa d’hospital de Sonrisa Médica.

A partir del migdia feim una tertúlia amb Maria Isabel Ripoll, professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General, i recent nomenada comissionada autonòmica per a la commemoració del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull; amb Miquel Roca, professor de Psiquiatria a la Facultat de Psicologia de la UIB, coordinador de l’Àrea de Neurociència de l’institut d’Investigació en Ciències de la Salut (IUNICS), i investigador i autor de nombrosos estudis sobre trastorns afectius i d’ansietat; i amb Antoni Martínez Taberner, director del Màster de Paisatge i Restauració que organitza la FUEIB, i professor del departament de Biologia de la UIB.

A la darrera hora del programa retrobam alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer ens visita Albert Flexas, investigador del grup Evolució i Cognició Humana (EvoCog) de la UIB i gerent de Mallorca Creativa. Després rebem Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. Acabam el programa amb l’Entrevista Impossible, un espai en clau d’humor en què aquest dissabte coneixerem, gracies a Xavi Canyelles i Luis Resines, les veritables “raons” del premi Nobel de Física, atorgat aquesta setmana al japonès Takaaki Kajita i el canadenc Arthur McDonald per les seves investigacions sobre les oscil·lacions dels neutrins.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gracies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

 IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL