Dissabte 17 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
des de la plaça d’Espanya de Palma amb la Jornada de l’ONCE
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Aquest dissabte, emetem el programa des de la plaça d’Espanya de Palma, on IB3 Ràdio instal·la al llarg de tot el matí un envelat amb motiu de la Jornada de l’ONCE. En el transcurs del programa, feim tertúlies, xerram amb instructors i usuaris de cans guia, i coneixem els detalls de la I Blind Running Mallorca, una carrera popular de sensibilització per tal que els participants coneguin la sensació de córrer a cegues. També explicam, mitjançant diverses connexions amb el micròfon autònom, algunes de les moltes activitats que aquest dia se celebren a la plaça d’Espanya: tallers de Braille, circuits de mobilitat, mostres, exposicions, etc.

Començam el programa conversant amb diversos venedors de cupons. Aquest dissabte, cinc milions i mig de cupons duran una inscripció dedicada a la commemoració del 700è aniversari de la mort de Ramon Llull. Seguidament, xerram de cuina per a persones amb discapacitat a l’espai Bons Aliments amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. També entrevistam Lluís Brunet, mestre artesà del Forn de La Missió de Palma.

Després de migdia, rebem Maria del Carmen Soler, la presidenta del Consell Territorial de l’ONCE ales Balears. Feim tertúlia amb ella i amb la coordinadora, i dos instructors de la ‘Fundación ONCE del Perro Guía’, que enguany celebra el seu 25è aniversari amb una exposició que ens mostra com treballem els 14 cans guia que estan en actiu actualment a les Illes Balears. A la tertúlia, abordam diferents punts de vista relacionats amb els cans guia: la selecció, la instrucció, l’adjudicació a un usuari i l’adaptació entre el ca i la persona invident. Darrere el procés de selecció de cadascun dels cans hi ha tot un procés científic bastant complex: selecció genètica, paràmetres fisiològics, comportament, etc.

A partir de les 13.00 h entrevistam Juan Carlos Davila, un afiliat a l’ONCE aficionat a les noves tecnologies. Després vos explicam com ha anat la I Blind Running Mallorca amb Esther Vidal, responsable de l’organització d’aquesta carrera popular que es fa el matí de dissabte amb sortida i arribada al Parc de Ses Estacions. Diversos participants ens expliquen com ha anat l’experiència de córrer a cegues.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL