Dissabte 24 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Analitzam diversos casos de contaminació ambiental
Palomares, Fukushima i els motors dièsel 
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte, després de migdia, abordam diversos aspectes de contaminació ambiental relacionats amb episodis que, per una o altra raó, han estat d’actualitat darrerament: la bomba de Palomares (Almeria), la central de Fukushima (Japó) i el frau dels motors dièsel de Volkswagen. Ho feim amb Maite Oms, directora de la consultora ambiental Gemax i professora associada de Química a la UIB, que a més ens contarà com funciona una xarxa estatal de seguiment de contaminació radioquímica de la qual en forma part la UIB.

A continuació, tractam el problema de la vespa asiàtica, una espècie invasora que ja ha arribat a Mallorca. La investigadora del laboratori de Zoologia del departament de Biologia de la UIB, Mar Leza, ens conta les repercussions de la invasió d’aquesta espècie exòtica, que procedeix del sud-est asiàtic i representa una important amenaça per a la biodiversitat.

Abans d’aquestes entrevistes, en el nostre espai Ciència en Societat que comença poc després de les 11 hores rebem Marzia Boi, professora associada del departament de Biologia de la UIB, i José Miguel Redondo, Sele, autor del blog El Rincon de Sele dedicat als viatges. A continuació dedicam l’espai Bons Aliments al repartiment calòric equilibrat vinculat a les famoses cinc menjades diàries. Fins a quin punt fer-les és beneficiós per a la nostra salut? En parlam amb Josep Tur, catedràtic de Fisiologia del departament de Biologia Fonamental i Ciències de la Salut de la UIB i amb Biel Cerdà, professor de cuina, que a més ens suggereix diverses propostes culinàries.

A la darrera hora del programa vos explicam el cas de Coxy, una tortuga marina alliberada aquesta setmana en aigües eivissenques. Ens ho expliquen l’oceanògrafa Veronica Nuñez, i la cap d’Educació i Conservació del Palma Aquarium, Debora Morrison. Després rebem Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. Acabam el programa amb l’Entrevista Impossible, un espai en clau d’humor en què aquest dissabte coneixerem, gracies a Xavi Canyelles i Luis Resines, el “veritable” making-of de la pel·lícula The Martian de Ridley Scott.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gracies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL