Dissabte 31 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
“radiografia” de son Bosc amb el conseller de Medi Ambient
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

Aquest dissabte, després de migdia, entrevistarem el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, per intentar comprendre un poc més bé quina és la situació jurídica i de protecció mediambiental en què es troben els terrenys de Son Bosc, a Muro. Aquesta setmana, el Consell de Govern ha desestimat un recurs presentat el 2011 contra l’ampliació de la zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA) de s’Albufera de Mallorca, per la qual cosa aquesta zona continuarà protegida per la legislació mediambiental europea. A principis d’octubre, el TSJIB va desestimar el recurs d’alçada interposat per l’entitat Golf Platja de Muro contra la resolució del 2010 de la direcció general de Biodiversitat que va paralitzar les obres i les activitats del nou camp de golf de Son Bosc. Per part seva, fa pocs dies, el GOB va demanar al Govern que reincorpori la zona al Parc Natural de s’Albufera.

Després d’aquesta entrevista, xerrarem amb Txema Brotons, de l’Associació Tursiops, que aquesta setmana ha pronunciat una conferència sobre els catxalots a les Illes Balears. Davant els micròfons d’IB3 Ràdio, ens donarà una visió del coneixement que tenim actualment sobre aquesta espectacular espècie de mamífer marí a les  Balears, així com les seves característiques i els seus mètodes d’estudi.

Abans d’aquestes entrevistes, en el nostre espai Ciència en Societat, que comença poc després de les 11.00 h, rebrem Pedro Montoya, catedràtic de Psicobiologia de la UIB i investigador principal del Grup de recerca de Neurodinàmica i Psicologia Clínica, per xerrar del dolor crònic, de l’envelliment i de la mort. Tot seguit, al Bons Aliments xerrarem de cuina de Tots Sants amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. També sabrem coses de la Festa de la Ruta del Llonguet que s’estarà fent al llarg de dissabte dematí al Museu de Mallorca i que organitza l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears.

A partir de les 13 h, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer, feim Patrimoni arqueològic amb Albert Forés, divulgador, especialista en arqueologia i gestor cultural. Després, rebrem Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. I per acabar, aquest dissabte substituïm la nostra Entrevista Impossible per un monòleg de n’Adrià García, de l’Associació de Joves Investigadors de la UIB que, a més, ens contarà els preparatius de la gala Ciencia a Carcajadas que tendrà lloc el pròxim 13 de novembre al CaixaForum de Palma.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL