Dijous 05 a les 21.35


UEP! COM ANAM?
Criarem porcs i xots “Eco”, visitarem Binissatí, glosarem enmig d’un hort i farem pomes crocants
Aquesta setmana, al programa d’actualitat pagesa preferit per la majoria d’espectadors balears, vos hem preparat un episodi ben vistós i sucós.

Per començar, l’amo en Toni Ballador visitarà les cases de Son Cànaves: una vella possessió de Llucmajor que, en l’actualitat, funciona com una gran explotació agrària i ramadera respectuosa amb el medi ambient. Allà, en companyia de l’amo jove de la finca i del seu inseparable ajudant, el nostre estimat presentador aprendrà tots els secrets de la criança ecològica de porcs i xots i també descobrirà un parell de bones tècniques d’horticultura al temps que hi sembra porros i hi cull verdures de temporada. Tendrà molt de trull entre solcs i tancats, però també rebrà una merescuda recompensa en forma de formatge i de sobrassada artesana. I mentre l’amo en Toni hi feineja i hi berena –i hi berena més que hi feineja–, a Son Carrió, trobarem un foraviler veterà ben simpàtic que ens glosarà sobre la seva vida alhora que treu moniatos, arrabassa l’hort i cuida una guarda d’ovelles. A Montuïri, amb un altre gran pagès de potada, collirem olives per fer-ne un oli d’oliva molt refinat. Al Rebost, amb un jove ben xalest, que també va molt de glosar, ens delectarem cuinant unes pomes crocants amb sobrassada i mel que, just d’esmentar-les, fan venir talent.

I finalment, a la secció de possessions, amb el nostre mestre particular en Felip Munar, descobrirem les cases de Binissatí d’Inca: una antiga finca  d’origen àrab, amb un esplèndid passat rural, que fa poc que ha estat transformada en un acollidor agroturisme i que alberga tota casta de celebracions socials a l’empara del seu màgic i ancestral alzinar. Què trobau? ¿Vos fa ganes ja que sigui dijous vespre? Idò, paciència que tot arriba i nosaltres vos hi estarem esperant.

Uep! Com anam? s’emet dijous vespre, a partir de les 21.45 h, a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta #UepComAnamIB3 i www.facebook.com/uepcomanam.

A la web www.ib3tv.com, podeu veure aquest programa “En directe”, i si no el podeu veure, el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL