Dissabte 07 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
Experiments científics i tecnològics amb alumnes de l’IES Manacor
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores.

Aquest dissabte després de migdia rebem un grup d’alumnes i professors de l’IES Manacor que preparen ‘Experimenta 2016’, tota una sèrie d’experiments científics i tecnològics dels quals en tendrem un tast al nostre programa. ‘Experimenta’ és un projecte educatiu que es realitza cada any en aquest centre educatiu de Mallorca des de l’any 2007 i que consisteix a desenvolupar experiments i projectes tecnològics que proposen els alumnes de Batxillerat i ESO que cursen les assignatures de Física, Química, Biologia, Tecnologies de la Informació…Tot i que normalment aquests experiments es mostren a unes jornades que es fan a l’IES Manacor a finals del mes de febrer, els alumnes han accedit a dur alguns d’aquests experiments aquest dissabte als estudis d’IB3 Radio, coincidint amb l’inici de la Setmana de la Ciència. Els alumnes que participen dissabte al nostre programa són: Lluc Servera, Tomeu Mascaró, Joan Manuel Rivas, Carme Gayà, Maria Magdalena Mas, Bel Vives, Xisco Truyols i Joan Rubert.

Abans d’aquesta mostra d’experiments, a la primera hora del programa feim Ciència en Societat, en aquesta ocasió amb Agustí Jansà, exdelegat de l’AEMET a Balears i expert en l’estudi del clima i la meteorologia a la Mediterrània, i amb Toni Esteva, aficionat a la meteorologia. Tot seguit parlam de nutrició amb el professor de cuina Biel Cerdà a la secció Bons Aliments.

A partir de les 13 hores retrobam alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer feim Biodiversitat amb Samuel Pinya, consultor mediambiental i professor del departament de Biologia a la UIB. Després és el torn de  Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa a la secció Ciència per a Tothom. Acabam el programa amb Xavi Canyelles i Luis Resines, que dissabte ens proposen que cerquem la relació entre la musica i el cervell a l’Entrevista Impossible.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot seguir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL