Dissabte 14 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La connexió entre desenvolupament i innovació i recerca
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les 14.00 h.

La connexió entre desenvolupament i creixement econòmic, i la de tots dos amb la innovació, és avui dia un dels temes de recerca científica més importants a escala mundial. Aquest és el punt de partida de la tertúlia que aquest dissabte dedicarem al programa, amb el pretext del I Fòrum d’Innovació que es farà el pròxim dilluns a la Cambra de Comerç de Mallorca, organitzat per la delegació a Balears del CSIC, la Cambra de Comerç i el Govern de les Illes Balears. El títol del Fòrum, “La innovació en una regió de serveis”, pretén posar en relleu la paradoxa d’una Comunitat on s’han creat i desenvolupat empreses de la màxima competitivitat internacional però que al mateix temps disposa d’una economia basada, per termes generals, en serveis de molt poc valor afegit relacionats amb l’activitat turística. Dissabte, al nostre programa, hem convidat Joaquim Tintoré, coordinador institucional del CSIC a les Illes Balears; Ignacio Fernández, de l’Institut de Gestió de la Innovació i del Coneixement (CSIC-UPV), i Enric Tortosa, investigador del IMEDEA (CSIC-UIB).

Abans d’aquesta tertúlia, a la primera hora del programa posarem en marxa una nova secció que a partir d’ara farem cada setmana, Berenars de Ciència, i que dissabte estrenarem amb la presència als estudis d’IB3 Ràdio del rector de la UIB, Llorenç Huguet, i del seu fill Joan Huguet, que acaba d’aconseguir el doctorat de Física i Química de matèries a la Universitat Pierre et Marie Curie de París. A continuació, a l’espai Bons Aliments, parlarem de sobrassades -ja que som en temps de matances- amb Juan Antonio Fernández, professor de cuina de l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. També contactarem amb Igor Rodríguez, xef del restaurant Bite i guanyador del TaPalma, que la setmana que ve participarà en el XI Concurs nacional de Pinxos i Tapes a Valladolid.

A la darrera hora del programa, retrobarem alguns dels nostres col·laboradors habituals. Primer ens visita Albert Flexas, investigador del grup Evolució i Cognició Humana (EvoCog) de la UIB i gerent de Mallorca Creativa. Després, rebrem Macià Sureda, estudiant de Bioquímica de la UIB i col·laborador d’aquest programa en la secció Ciència per a Tothom. Acabarem el programa amb l’Entrevista Impossible, un espai en clau d’humor amb la participació de Xavi Canyelles i Luis Resines.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Ràdio, entre les 11.00 h i les i 14.00 h, que pretén despertar la curiositat, instruir i, alhora, entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL