Dissabte 21 a les 11.00


BALEARS FA CIÈNCIA
La biomimètica, innovació inspirada en la natura
Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és el  magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores.

La biomimètica és un camp de la innovació tecnològica encara poc conegut a Espanya amb una metodologia inspirada en la biologia i l’ecologia que pretén aprendre de la natura per crear productes i processos més sostenibles i eficients. A principis de  novembre, experts en el desenvolupament d’aquesta pràctica, procedents de diversos països europeus, es varen reunir a Mallorca. Poc després de les 11 hores ens ho explicarà al nostre programa Tomeu Serra, catedràtic del Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica a la UIB i director del projecte SmartUIB, que farà tertúlia amb Aina S. Erice, divulgadora i autora del llibre “La invención del reino vegetal”.

A continuació, a l’espai Bons Aliments rebrem Pep Magraner, gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, i Lluís Brunet, mestre artesà del Forn de la Missió de Palma. Amb ells conversarem de les perspectives de la campanya nadalenca, que ja és a les portes.

A la segona hora del programa analitzarem la relació dels camins de pedra en sec amb el medi ambient, la fauna i la flora, amb el pretext de la Primera Jornada Tècnica de Biodiversitat i Pedra en Sec que se celebrarà els propers dies 27 i 28 de novembre, organitzada pel Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca amb la col·laboració del Museu Balear de Ciències Naturals. Ens ho explica Josep Antoni Aguiló, cap del Servei de Medi Ambient del Consell de Mallorca.

Després ens visita Gabriel Morey, vicepresident de l’Associació Ondine, una ONG que pretén contribuir a la gestió i a la conservació dels ecosistemes marins de les Illes Balears. Amb ell parlarem de les reserves marines i de la declaració de Balears com “hope spot” o “lloc d’esperança” per conservar i preservar la salut dels nostres mars i oceans.

A la darrera hora del programa, primer contactarem amb Damià Gomis, catedràtic de física a la UIB i especialista en l’estudi del canvi climàtic i el seu impacte sobre les costes. Tot seguit, entrevistarem Manolo Suárez, cap de campanyes d’Ornitologia del GOB, per saber els resultats del primer cens de la cotorra argentina a Espanya, efectuat per SEO/BridLife, i l’impacte de les aus exòtiques a les nostres Illes. Acabarem el programa amb l’Entrevista Impossible, un espai en clau d’humor amb la participació de Xavi Canyelles i Luis Resines que aquest dissabte ens acostaran fins les basses i torrents de la Serra de Tramuntana on viuen els ferrerets.

Dirigit i presentat per Enric Culat, Balears fa Ciència és un magazín de ciència i medi ambient que s’emet cada dissabte a IB3 Radio, entre les 11 i les 14 hores, que pretén despertar la curiositat, instruir i alhora entretenir gràcies a la divulgació de diferents temes vinculats a totes les branques del coneixement.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter: @BalearsFCiencia i al nostre Facebook: Balears fa Ciència-IB3 Ràdio i al correu electrònic: balearsfaciencia@ib3radio.com

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL