Diumenge 22 a les 20.00


PANORAMA IB
Turistes a casa meva, Porcs, Voluntaris
l’acció de la consciència
Aquesta setmana Panorama IB analitza el lloguer turístic. Aquest tipus d’allotjament despunta avui com un dels sectors en auge que ofereixen una nova manera de viatjar, un turisme durant tot l’any, diferent al tradicional de l’hotel de sol i platja o el de tot inclòs. Les plataformes d’internet com “airbandb” han ajudat a desenvolupar aquesta activitat a les Balears, i  han permès que petits propietaris puguin llogar casa seva o una segona residència i guanyar així uns doblers extres. La Llei de turisme però,  no preveu que els pisos puguin ofertar-se com a lloguers vacacionals. Ara la Conselleria vol afegir-los dins la normativa, fet que obligarà els propietaris a registrar-se i complir uns mínims de qualitat i seguretat. No obstant això, no tothom està d’acord en aquesta iniciativa. La Federació Hotelera ha mostrat el seu rebuig que els pisos puguin entrar dins la categoria d’allotjaments turístics. D’altra banda, Panorama IB s’acosta a la problemàtica que ha suposat el creixement d’aquest sector a Eivissa, on actualment és gairebé impossible trobar-hi un pis de lloguer per a tot l’any i a un preu més o manco assequible.

Fa poc l’OMS ens sorprenia amb un comunicat en què aconsellava reduir el consum de carns processades i vermelles, i en el qual incloïa aquestes carns en el grup 1, cancerigen per als essers humans. De quina manera afecta aquesta recomanació a la temporada de matances tan arrelada a les nostres illes? És segur menjar carn vermella i processada? Podem menjar sobrassada tranquils?

Panorama IB ha parlat amb especialistes, productors d’embotits i ramaders per respondre aquestes preguntes i analitzar què recomana exactament l’OMS en el reportatge “Porcs”.

 Per últim, a Panorama IB coneixerem el món del voluntariat a partir de dues històries ben particulars, la d’en Jota i la de na Crisitina. Ell és una persona amb discapacitat intel·lectual que no dubta a compartir amb altres el seu temps i les habilitats. D’altra banda, na Cristina ha passat de ser una adolescent problemàtica a una voluntària del centre on la varen ajudar a reorientar la seva vida.

Al web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe”, i si no el podeu veure el trobareu a la nostra secció “A la carta”.

Panorama IB fa un repàs profund dels temes que han marcat l’actualitat de l’agenda setmanal de les Illes Balears. Aquest espai s’emet cada diumenge a les 20 h i el presenta el periodista Toni Sorell.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio i @PanoramaIB amb l’etiqueta #PanoramaIB.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL