Dimecres 25 a les 21.30


RAMON LLULL
IB3 estrena nova sèrie documental
Per primera vegada a la televisió, una sèrie de sis capítols explora la figura de Ramon Llull, el mallorquí més universal de tots els temps, un geni de l’edat mitjana que destacà com a escriptor, filòsof i teòleg, un viatger incansable que escampà el seu coneixement arreu de la Mediterrània. Seguirem les seves passes per indrets enigmàtics i sublims de Mallorca i viatjarem com ell a Barcelona, París i Roma. Entrevistarem científics i estudiosos del “savi il·luminat” i ens endinsarem en els fets més destacats de la seva vida, llarga i apassionant.

Serà presentada per Joan Miquel Artigues i inclourà entrevistes amb personatges destacats, gràfics il·lustratius, imatges úniques dels diferents llocs lul·lians de Mallorca, enregistraments a Roma, París i Barcelona, connexions de Llull fins a l’actualitat, per tal de descobrir i entendre, a través d’un programa d’entreteniment, una figura que ha estat presentada al llarg dels segles amb conceptes filosòfics i científics per a persones amb una gran formació.

Al primer programa

Ramon Llull ha estat considerat el creador del català literari. Fou també un dels primers escriptors d’Europa que, a més del llatí, varen emprar la llengua romànica del poble –en el seu cas, el català– per tractar temes filosòfics i científics. Ara bé, el savi mallorquí no escrivia per fer literatura, sinó per difondre les seves idees i arribar al màxim nombre de persones, tant erudits com ciutadans en general. A finals de l’edat mitjana, fou el primer escriptor mediàtic de la nostra història.

En el primer programa, coneixerem el Ramon Llull escriptor. Primer de tot, sabrem en quin lloc de Palma va néixer. Llavors anirem a París, la ciutat de l’amor, per parlar del seu llibre Arbre de filosofia d’amor. De nou a Palma, descobrirem que Blanquerna, a més de ser un carrer de Ciutat, també és el nom del gran heroi d’una novel·la de Llull. Visitarem biblioteques on podrem observar manuscrits antiquíssims i sabrem com es feien els llibres a l’edat mitjana. Finalment, entrarem al Centre de Documentació Ramon Llull de la Universitat de Barcelona, on ens explicaran com estudien i classifiquen digitalment els 265 llibres del savi mallorquí.

Si voleu descobrir la vida i l’obra de Ramon Llull, ho podreu fer cada dimecres vespre a les 21.30 h a IB3 Televisió.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL