EPRTVIB informa


IB3 aprova el pla de cobertura per a les eleccions generals
 

La ràdio i la televisió públiques emetran un total de 46 entrevistes a candidats dels principals partits

IB3 farà dos debats en horari de màxima audiència amb els caps de llista de les sis formacions principals

La nit electoral, a les 20 h, IB3 farà públic un sondeig amb previsions d’escons en l’àmbit nacional i en el balear

El Consell de Direcció d’IB3 ha aprovat avui dematí el Pla de Cobertura de la Radiotelevisió pública per a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre. El projecte inclou tota una sèrie de cobertures, espais i programes especials per tal d’informar sobre les actuacions i els plantejaments de les principals formacions de les Balears que es presenten als comicis.

En el seu pla, que ja ha estat enviat a la Junta Electoral, la ràdio i la televisió públiques plantegen fonamentalment quatre tipus d’actuacions.

D’una banda, s’ofereixen, durant els quinze dies de campanya electoral, una sèrie d’espais per a l’emissió dels espots i les falques de totes les formacions que es presenten a les eleccions per Balears (tres franges diàries tant a la ràdio com a la televisió). Es preveuen també blocs d’informació electoral als informatius de gran format, tant de la ràdio com de la televisió, per donar compte dels actes que les principals formacions faran en campanya electoral. En aquest sentit, s’ha previst un repartiment de temps entre les formacions que varen obtenir representació per Balears a les eleccions del 2011 (PP i PSOE), com també entre les formacions que varen tenir més d’un 5% dels vots en els darrers comicis a l’àmbit territorial balear (Més, Podem, El PI i Ciutadans). Així mateix, hi tendran temps durant la campanya EU-Unitat Popular en Comú i UPyD.

IB3 farà també entrevistes en directe als caps de llista per al Congrés dels sis partits principals en franges de màxima audiència a la televisió i al migdia a la ràdio. També hi haurà entrevistes als candidats número 1 al Senat d’aquestes mateixes formacions a l’espai matinal “La Mirada” en la televisió i en les desconnexions insulars de la ràdio. En total, entre ràdio i televisió, IB3 oferirà 46 entrevistes a candidats durant tota la campanya electoral.

Per tal de fer arribar les diferents propostes electorals als ciutadans de les Balears, el pla de cobertura aprovat per IB3 preveu l’emissió de dos debats en horari de màxima audiència i amb participació dels cap de llista de les sis principals formacions a les Illes. El primer debat tractarà sobre l’organització de l’administració i les institucions, la regeneració política i el model d’estat, mentre que el segon debat se centrarà en economia, treball, finançament i serveis públics. Tots dos s’emetran simultàniament per la ràdio i la televisió.

A més a més, en la jornada electoral es farà un programa especial de seguiment dels resultats que a les 20 h farà públic el sondeig de FORTA sobre el repartiment d’escons al Congrés, amb previsions d’àmbit nacional i balear. El programa especial disposarà de dos grups d’analistes i podrà oferir informació en directe des de 23 punts d’atenció informativa a les Illes i a Madrid.

Amb tot aquest desplegament de programes especials i cobertures, la Radiotelevisió pública de Balears vol garantir, una vegada més, el respecte al pluralisme, la igualtat, la proporcionalitat i la neutralitat que reconeix la legislació davant fets informatius com les eleccions.

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL