Dimecres 25 a les 08.00


EL FARISTOL
Iago Negueruela presenta el nou pla de formació
El conseller de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, Iago Negueruela, visita El Faristol per presentar els trets principals de l’Estratègia Balear de la Formació Professional per a l’Ocupació. Aquesta iniciativa es desenvoluparà durant l’any 2016 i pretén arribar a més de 1.800 persones sense feina. El pla és pioner en tot l’Estat i impartirà gairebé 50.000 hores de formació. L’Executiu autonòmic ha programat un total de 124 cursos que es faran a 35 centres docents de les Illes. L’Estratègia no preveu que sindicats i patronals imparteixin més cursos de formació per a les persones que siguin a l’atur.

D’altra banda, Brussel·les mantendrà el màxim nivell d’alerta pel risc “real i imminent” d’un atemptat terrorista fins dilluns que ve. Els col·legis i el metro de la ciutat reobriran “progressivament” a partir de dimecres amb la seguretat reforçada. En aquest sentit, el batle de la ciutat ha defensat la reobertura dels centres escolars i la tornada a la rutina dels ciutadans per “no viure sota un règim islamista”. Per això, El Faristol entrevistarà una espanyola que viu i treballa a la capital belga. Ella ens explicarà com està vivint aquesta situació insòlita d’aturada de l’activitat ciutadana a causa de l’amenaça terrorista.

A més a més, conversarem amb el nou delegat de l’Institut Ramon Llull a les Illes, Lluís Maicas, l’endemà de la signatura del protocol entre el Govern i la Generalitat de Catalunya per al reingrés de les Balears a l’Institut.

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, dedicarem la tertúlia a conversar sobre l’avantprojecte de llei d’igualtat entre dones i homes de les Illes Balears. L’esborrany, que s’ha presentat aquesta setmana, parteix de la llei articulada a partir de l’avantprojecte de llei d’igualtat entre dones i homes consensuada per tots els grups parlamentaris i debatuda al Parlament l’any 2011.

A part d’això, a diversos municipis de Mallorca s’imparteix entre octubre i desembre la xerrada “Alcoholisme: la malaltia ignorada”. Aquesta iniciativa gratuïta forma part d’una campanya de conscienciació i sensibilització nadalenca. Mica Cañellas, alcohòlic rehabilitat i president de l’associació Las ovejas de Mica, i Maria Garrido, psicòloga, seran els encarregats de fer les xerrades.

D’altra banda, IB3 televisió estrenarà aquest dimecres a les 21.30 h la sèrie “Ramon Llull”, que han dirigit Pere Muñoz i Miquel Verd. El documental tracta de les facetes més destacables del pensador mallorquí més valorat i reconegut arreu del món. La projecció coincideix amb el Congrés Internacional de Ramon Llull.

Finalment, la secció dedicada a la política municipal tendrà el batle d’Andratx, Jaume Porsell, com a protagonista.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, presentat per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres a partir de les 8.00 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

 IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL