Dijous 26 a les 08.00


EL FARISTOL
El Faristol
Balears tanca el tercer trimestre amb un superàvit del 0,04% del PIB
El Faristol d’aquest dijous revisarà què suposarà el superàvit per al Govern i per a la resta de la comunitat en la recta final de l’any 2015. Segons les dades que ha publicat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, les Balears han estat l’única regió de l’Estat que va registrar un superàvit el tercer trimestre de l’any.  Les Illes, han presentat un resultat positiu del 0,04% del PIB. Per contra, la resta d’autonomies presentaven una situació de dèficit. Aquestes xifres les analitzarà el doctor en economia i professor del grau d’Economia a la UIB Amedeo Spadaro.

Per part seva, el Consell de Direcció de Proposta per les Illes s’ha reunit aquest dimecres per parlar sobre la proposta del Pacte de Govern de nomenar el periodista Andreu Manresa nou director de l’ens públic de Ràdio i Televisió, IB3. El diputat del PI Josep Melià explicarà quina ha estat la decisió que ha pres sobre aquest tema la formació regionalista.

Mentrestant, els hospitals Son Espases, Son Llàtzer i el de Manacor han estat guardonats amb el Premis TOP 20, que atorga cada any l’empresa de serveis professionals sanitaris IASIST. És un reconeixement al qual es referiran els gerents d’aquestes instal·lacions sanitàries.

A part d’això, a diversos municipis de Mallorca s’imparteix entre octubre i desembre la xerrada “Alcoholisme: la malaltia ignorada”. Aquesta iniciativa gratuïta forma part d’una campanya de conscienciació i sensibilització nadalenca. Mica Cañellas, alcohòlic rehabilitat i president de l’Associació Las ovejas de Mica, i Maria Garrido, psicòloga, seran els encarregats de fer les xerrades.

A més a més, conversarem amb el nou delegat de l’Institut Ramon Llull a les Illes, Lluís Maicas, després de la signatura del protocol entre el Govern i la Generalitat de Catalunya per al reingrés de les Balears a l’Institut.

D’altra banda, el Consell de Direcció d’IB3 ha aprovat el Pla de cobertura de la campanya electoral per a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre. El pla concreta, en compliment de la legislació vigent, els criteris a seguir durant el període de campanya electoral als espais informatius de la radiotelevisió pública. El projecte inclou l’emissió de 46 entrevistes als candidats dels partits, així com la realització de dos debats amb els caps de llista de les sis formacions principals.

I, en la secció d’actualitat municipal, parlarem amb el batle de Muro, Martí Fornés.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres, a partir de les 8.00 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3) i al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

 IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL