Dilluns 30 a les 21.35


AIXÒ ÉS MEL
 Viatjam a l’època talaiòtica
Aquesta setmana a Això és Mel viatjam a l’època talaiòtica. 2100 anys abans de Crist Mallorca i Menorca varen ser habitades per una civilització indígena que va deixar a les Illes Balears un patrimoni de valor incalculable.

En Toni Gomila anirà al poblat més gran per veure com vivien, què menjaven i com s’entretenien els primers pobladors de Menorca. Descobrirà com valoraven els pobles mediterranis la destresa dels foners de les Illes. Se submergirà davall l’aigua per descobrir els tresors arqueològics que s’amaguen davall la mar i veurà el myotragus, la cabrà endèmica de les Balears. També anirà a l’edifici més emblemàtic que es conserva: la Naveta dels Tudons, per parlar de la feina que s’està fent per aconseguir que tots aquests monuments siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

En Tomeu Caldentey cuinarà amb en Patrick James la carn més apreciada per als talaiòtics: el cabrit. I amb en David Coca faran un plat per demostrar com va influenciar l’arribada dels romans a Menorca en el canvi de gustos alimentaris dels talaiòtics. En Tomeu i en Toni aniran plegats al Museu de Menorca per descobrir quina relació tenen les panades amb els primers pobladors de Menorca i a una de les impressionants Taules de Menorca faran un plat amb herbes silvestres i carn seca.

Això és mel és un programa de cultura i gastronomia que recorr els pobles i les ciutats de les Illes Balears per conèixer de primera mà la història, el patrimoni i les curiositats relacionades amb la gastronomia i els productes agroalimentaris de l’arxipèlag. Els nostres protagonistes, l’actor Toni Gomila i el cuiner Tomeu Caldentey, parlaran de diferents temàtiques i productes per descobrir quins plats s’hi elaboren.

Això és mel semet cada dilluns a les 21.35 h.

A la web www.ib3tv.com podeu veure aquest programa “En directe” i també el trobareu a la nostra secció “A la carta” .

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: @IB3televisio amb l’etiqueta # AixòésmelIB3 i a www.facebook.com/ib3tv.

 

 


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL