Dimarts 01 a les 08.00


EL FARISTOL
Des de dimarts, els centres de salut estaran oberts l’horabaixa
El Faristol d’aquest dimarts abordarà l’ampliació de l’horari d’atenció dels centres de salut a l’horabaixa per millorar l’accessibilitat de l’atenció a la població, de manera que els pacients puguin ser atesos durant tot el dia. L’obertura dels centres de salut els horabaixes ha originat un conflicte pel qual el sindicat mèdic Simebal acudirà a la justícia, amb la intenció d’exonerar els metges de responsabilitats derivades de la possible manca de mitjans tècnics i humans.

El programa dedicarà el temps de tertúlia a commemorar el Dia mundial de la lluita contra la sida. Per això, estan convidats a participar-hi representants d’ONG, de la Conselleria de Salut i dels centres sanitaris de les Illes. També hi seran la coordinadora autonòmica de Drogues i Estratègia de la Sida, Rosa Aranguren, i la presidenta de l’associació Joves Estudiants de les Illes Balears, Margalida Sastre.

Pel que fa a la paralització de les obres de construcció del Palau de Congressos de Palma, responsables de la constructora, Acciona, s’han reunit amb el vicepresident del Govern, Biel Barceló; el batle de Palma, José Hila, i la presidenta del Palau de Congressos, Joana Maria Adrover.

La Convenció de l’ONU pel Canvi Climàtic ha començat a París amb l’assistència de més de 150 caps d’estat i de govern. La cimera del clima s’ha iniciat a la capital francesa amb l’objectiu de reduir els gasos d’efecte hivernacle i evitar, així, que la temperatura del planeta pugi més de dos graus abans del final del segle. Sobre aquesta qüestió parlaran el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, i el coordinador del GOB Menorca, Cristòfol Mascaró. Per part seva, la portaveu del GOB a Mallorca, Margalida Ramis, transmetrà les demandes del Grup d’Ornitologia Balear a les formacions polítiques que es presenten a les eleccions del 20 de desembre.

D’altra banda, aquesta setmana se celebrarà la reunió de la Comissió Mixta entre el Govern de les Illes i el Govern central per negociar inversions i deute pendent. L’Executiu autonòmic reclamarà la pròrroga de les inversions estatutàries, negociar un nou Règim Especial per a Balears (REB) i el conveni de carreteres, entre altres qüestions. Es preveu que el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, assisteixi a la reunió, que es farà a Mallorca. L’ordre del dia de la trobada inclou la demanda d’una tarifa plana per als vols entre illes de 30 euros per trajecte. Per aquest motiu, el programa rebrà el portaveu de la plataforma El transport aeri ofega Menorca, Anton Soler.

Pel que fa a la secció que cada dia ens condueix a un municipi de les Illes Balears, el convidat d’aquest dimarts serà el batle de Binissalem, Jeroni Salom.

A més a més, el periodista del diari Última Hora Pedro Aguiló Mora parlarà del judici de Luis Rodríguez-Toubes, el jove mallorquí que presumptament va estafar 38 milions d’euros a un matrimoni de Llucmajor.

Finalment, en clau cultural, conversarem amb Miquel Àngel Bestard, actor de l’obra de teatre “3 nits sense dormir”. La representació és una comèdia dividida en tres nits que passen a la mateixa cambra d’habitació d’un hotel de Madrid.

El Faristol és el magazín matinal d’IB3 Ràdio, dirigit per Àngela Seguí, que es pot escoltar de dilluns a divendres a partir de les 8.00 h.

Vos recordam que podeu fer els vostres comentaris al nostre Twitter (@ElFaristolib3), al nostre Facebook (El Faristol – IB3 Ràdio) i al correu electrònic: elfaristol@ib3radio.com.

IB3 Ràdio es pot sintonitzar als dials: 106.8 (Mallorca), 88.6 (Menorca), 93.7 (Eivissa i Formentera), 89.2 (Alcúdia, Andratx i Sóller), 92.7 (Calvià), 96.4 (Capdepera), 101.1 (Pollença) i 102.3 (Sant Josep).

A la pàgina web www.ib3radio.com, es pot sentir el programa “En directe”. També el podeu tornar a escoltar al servei de ràdio “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL